R. Karbauskis: Seimo pirmininko nuomonė neturi nieko bendro su „valstiečių“ nuomone | kl.lt

R. KARBAUSKIS: SEIMO PIRMININKO NUOMONĖ NETURI NIEKO BENDRO SU „VALSTIEČIŲ“ NUOMONE

Valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis teigia, kad Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis neveikia, kaip partijos narys ir jo reiškiama nuomonė neturi nieko bendro su LVŽS pozicija.

„Kaip partijos narys jis dabar neveikia. Jo pareiškimai daugeliu atveju nėra niekaip derinami su partija, su frakcija. Mes gerbiame jo nuomonę, jis turi teisę kaip kiekvienas žmogus, pilietis pasisakyti“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė R. Karbauskis.

„Tik noriu pareikšti, kad žmonės žinotų, jog jo nuomonė neturi nieko bendro su mūsų partijos nuomone, kadangi ji niekaip nėra derinama“, – pridūrė jis.

Seimo pirmininkas šią savaitę užsiminė per prezidento rinkimų turą balsuosiąs už konservatorių iškeltą kandidatę Ingridą Šimonytę.

R. Karbauskis savo ruožtu ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė dar neapsisprendęs, už kurį kandidatą į prezidentus balsuosiąs, bet tikrai ne už I. Šimonytę.

„Valstiečių“ lyderis tvirtino, kad ir jis, ir V. Pranckietis pareiškė asmenines nuomones, nes partijos sprendimo, kurį kandidatą remti, nėra.

Anksčiau Seimo pirmininkas nepritarė R. Karbauskio sumanymui pralaimėjus prezidento ir Europos Parlamento rinkimus trauktis iš valdžios.

V. Pranckietį į Seimo pirmininko pareigas delegavo LVŽS. Jis dabar yra šios partijos tarybos narys.

Paklaustas, kaip vertina parlamento vadovo darbą, R. Karbauskis ketvirtadienį sakė nematąs pagrindo abejoti jo pareigų atlikimu.

„Pirmininkas atlieka savo pareigą. Kol valdančioji dauguma nepareiškė kokių nors kitų dalykų, kitos nuomonės, tol jis eina savo pareigas. Nematau, dėl ko reikėtų abejoti jo pareigų atlikimu“, – teigė jis.

Po prezidento rinkimų „valstiečiai“ pranešė sieksiantys išplėsti valdančiąją daugumą parlamente. R. Karbauskis teigė, kad su socialdarbiečiais, „tvarkiečiais“ ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovais bus kalbama dėl koalicijos sutarties pasirašymo.

LVŽS pirmininkas ketvirtadienį sakė dar nežinąs, ar derantis dėl postų pasidalijimo bus kalbama tik apie postus Vyriausybėje, ar iš naujo gali būti formuojama ir Seimo vadovybė.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Optimastai Hjumorastai

Iki liepos 18 skils žaltiečių partija .Gal dar viena Gretutė ar Jadzytė atsiras . Skandaliukų su trąšomis ar įtakos pardavinėjimu. Tikrai tikrai laukiam naujų nusišnekėjimų ar tvirto žodžio pakeitimų sekančiom dienom . Yha ha . Pasidarykim humoriuką :)

Partietis

Auklėkit jūs tą Pranskietį. Nebe pirmą kartą žiobteli ne į temą ir prieš savus. Remti koncervatorių kandidatę gali tik aršus valstiečių - žaliųjų priešas.

Zales

Kai išsigandęs atsakomybės bėgi į krūmus bent draugą Pranskietį palieki ant zekso..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS