R. Žemaitaitis apie kalbas, kad A. Juozaitis vadovaus „tvarkiečiams“: cinizmo viršūnė | kl.lt

R. ŽEMAITAITIS APIE KALBAS, KAD A. JUOZAITIS VADOVAUS „TVARKIEČIAMS“: CINIZMO VIRŠŪNĖ

Apie Tvarkos ir teisingumo atsinaujinimo būtinybę kalbantis partijos lyderis Remigijus Žemaitaitis teigia, kad kalbos apie galimybę filosofui Arvydui Juozaičiui perimti vadovavimą „tvarkiečiams“ yra cinizmo ir nihilizmo viršūnė. Pasak jo, prezidento rinkimuose sėkmės nesulaukęs A. Juozaitis naują politinę jėgą kurti ketinančių „tvarkiečių“ kontrolės perimti tiesiog negali. Jo teigimu, A. Juozaitis atsiskleidė tik kaip valdžios siekiantis politikas, o ir po prezidento rinkimų likusios skolos bei pernelyg mažas sekėjų ratas, įsitikinęs R. Žemaitaitis, filosofui taikyti į tokį postą pagrindo nesudaro.

R. Žemaitaitis Eltai neslėpė, kad jį papiktino pastarąją savaitę pasirodžiusios naujienos, apie tai, kad rudens sesijos metu atsiradusios frakcijos „Lietuvos gerovei“ seniūnas „tvarkietis“ Vytautas Kamblevičius ir filosofas A. Juozaitis deklaravo sutarę, kad pastarasis taps naujai kuriamos partijos pirmininku.

V. Kamblevičiaus paviešinti derybų su A. Juozaičiu rezultatai, tvirtina „tvarkiečių“ pirmininkas, rodo ne tik partiečio nesusigaudymą politikoje, tačiau ir vienašališkumą priimant sprendimus. O kaltinimai vienašališkumu, primena R. Žemaitaitis, buvo skirti būtent jam, aiškinant, kodėl dalis „tvarkiečių“ nusprendė kurti naują frakciją.

„Tai, ką pamačiau spaudoje šeštadienį parskridęs... man yra nihilizmo ir cinizmo viršūnė. Kai žmogus dar nepaskirtas, net nesantis naujai kuriamos partijos nariu, jau pasiskelbia, kad yra partijos pirmininkas... Tai mažų mažiausiai parodo, kad žmogus bet kokia kaina siekia vadovauti kažkam, bet ne prisidėti idėjomis“, – sakė R. Žemaitaitis, dar kartą pabrėždamas, kad jį šokiruoja V. Kamblevičiaus pareiškimai apie pasiektus susitarimus su A. Juozaičiu.

„Mane šokiravo Vytauto Kamblevičiaus pasisakymai. Maždaug jie sutarė, kad A. Juozaitis bus pirmininkas (...) Ir jeigu Kamblevičius kaltina mane, kad aš vienasmeniškai priiminėju sprendimus, tai čia du susirinko ir du nusprendė. Tai elementari politinės kultūros stoka“, – sakė R. Žemaitaitis.

Tvarkos ir teisingumo lyderio teigimu, A. Juozaičio pastarąją savaitę deklaruoti pareiškimai iš esmės pakeitė jo nuomonę ir apie politikoje dalyvauti siekiantį filosofą. Todėl, kartojo jis, už naują partiją įkūrusių „tvarkiečių“ vairo A. Juozaičio jis tiesiog nematąs.

Tai mažų mažiausiai parodo, kad žmogus bet kokia kaina siekia vadovauti kažkam, bet ne prisidėti idėjomis.

„Po to ką aš perskaičiau, aš A. Juozaičio nematau naujoje politinėje organizacijoje. Nematau kaip lyderio, kuris galėtų suvienyti. Kardinaliai pakeičiau nuomonę apie Juozaitį. Tai kokį aš jį mačiau prieš pusę metų, kai vyko prezidento rinkimai, ir tai ką atskleidė žmogaus pasišnekėjimas dėl galimybės tapti partijos pirmininku, mane šokiravo. Jis, įsivaizduodamas, kad jau yra pirmininkas, iškart pražydo visais pavasario gėlių žiedais“, – kalbėjo R. Žemaitaitis.

Tačiau ne tik A. Juozaičio asmeninės savybės R. Žemaitaičiui pasirodė esančios per rimtos priežastys, galinčios neleisti atsisėsti į būsimos partijos vadovo kėdę. Politiko teigimu, A. Juozaitis tiesiog nesusigaudo situacijoje kai tvirtina, kad „tvarkiečius“ į naują darinį suburs jau nebe Tvarkos ir teisingumo, bet jo buriamo judėjimo „Lietuva yra čia“ pagrindu. R. Žemaitaičio teigimu, kol kas A. Juozaitis yra subūręs pernelyg mažai sekėjų, kad galėtų kelti tokias ambicijas.

„Aš įsivaizduoju, kad ponas Juozaitis turėtų atsivesti ne mažiau kaip 1500 narių, kad galėtų tapti pirmininku. Tuo tarpu šiandien yra priešingai. Jeigu turi 100 ar 300 bendraminčių ir galvoji, kad būsi aukščiau visų – tai negerai“, - sakė R. Žemaitaitis.

Galiausiai, užsiminė R. Žemaitaitis, svarbiu kliuviniu turėtų būti laikoma ir po prezidento rinkimų likusi bei daugiau nei 11 tūkst. eurų siekiant skola A. Juozaičiui.

„Ne visos skolos po prezidento rinkimų A. Juozaičio buvo padengtos. Aš jau po Pakso turėjau skolų ir areštų, tai dabar dar vienas veikėjas nori pasinaudoti politine partija, kad skolas grąžintų. Kai partiečiai sužinos, kad yra skolų, tai aš neįsivaizduoju, kaip gali būti toks partijos pirmininkas“, – skepsio neslėpdamas kalbėjo R. Žemaitis.

ELTA primena, kad Tvarkos ir teisingumo partijos valdyba po aštrių diskusijų ir posėdžiavimo nusprendė, jog bus kuriama nauja partija, kurios pagrindu Seime veiks ir frakcija. Naujo politinio darinio lyderis, pasak „tvarkiečių“, taip pat bus naujas asmuo, iki šiol nesusijęs su partijos vadovybe.

Portalas Delfi.lt skelbė, kad Tvarkos ir teisingumo valdybai nusprendus kurti naują partiją ir ieškoti jai naujo lyderio, A. Juozaitis gali būti siūlomas tapti būsimo politinio darinio vedliu.

Portalui Delfi V. Kamblevičius teigė, kad trečiadienį jis pats susitiko su A. Juozaičiu ir po ilgo pokalbio nusprendė, kad prezidento rinkimuose nesėkmingai pasirodęs filosofas galėtų būti naujos politinės partijos lyderiu. Delfi rašė, kad šią mintį V. Kamblevičius prieš pokalbį su galimu lyderiu A. Juozaičiu suderino su frakcijoje „Lietuvos gerovei“ dirbančiais „Tvarkos ir teisingumo“ partijos nariais, o pastarieji šiai minčiai pritarė. A. Juozaitis portalui teigė, kad gali tapti naujosios partijos pirmininku.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

netinka

Ne visiems suprasti ka Juozaitis kalba is viso, o eiliniam zmogui is vis nesuprantama apie ka

ko norėt

ko norėt, juozaitis išdavęs savo šeimą, neturi teisės aplama ape" ŠEIMĄ "kanbėti .. tikrai kažkas su juo negerai...

jo majo

Juozaitis , liaudiškai tariant-mušta korta, pasirodė per prezidento rinkimus, kažkokie šūkiai ir arogancija...apgailėtina
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS