R. Žemaitaitis apklaustas kaip specialusis liudytojas dėl neapykantos kurstymo | kl.lt

R. ŽEMAITAITIS APKLAUSTAS KAIP SPECIALUSIS LIUDYTOJAS DĖL NEAPYKANTOS KURSTYMO

Mišrios Seimo narių grupės narys Remigijus Žemaitaitis kaip specialusis liudytojas apklaustas ikiteisminiame tyrime dėl neapykantos kurstymo.

Apie tai trečiadienį Seimo apkaltos komisijai pranešė generalinė prokurorė Nida Grunskienė.

„Vakar, rugsėjo 26 dieną, Remigijus Žemaitaitis buvo apklaustas kaip liudytojas apie savo galimai padarytą nusikalstamą veiką“, – sakė ji.

Jeigu prokurorai norėtų Seimo narį apklausti kaip įtariamąjį, generalinė prokurorė turėtų kreiptis į parlamentą dėl jo teisinio imuniteto panaikinimo. Dėl to turėtų balsuoti Seimas.

Pasak N. Grunskienės, gegužę ir birželį buvo pradėti du ikiteisminiai tyrimai dėl viešo niekinimo ir neapykantos kurstymo prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę.

Dabar jie sujungti į vieną ikiteisminį tyrimą, apklausti visi galimi liudytojai.

N. Grunskienės teigimu, nukentėjusiaisiais kol kas niekas nėra pripažintas, nėra ir pareikštų civilinių ieškinių.

Atliekant tyrimą padaryta lingvistinė ekspertizė, gautos kitų specialistų išvados.

Generalinė prokurorė trečiadienį neprognozavo, kada ikiteisminis tyrimas galėtų būti baigtas.

Prokurorai tiria R. Žemaitaičio paskelbtus įrašus feisbuke apie žydus, jis piktinosi premjerės Ingridos Šimonytės vizitu Izraelyje, apkaltino žydus lietuvių trėmimu, žudymu.

Parlamentaro pasisakymus yra viešai pasmerkę Lietuvos vadovai.

Dėl vieno iš šių pasisakymų apie nugriautą palestiniečių mokyklą, pasmerkę jį kaip antisemitinį, partija „Laisvė ir teisingumas“ sustabdė R. Žemaitaičio narystę partijoje. Valdantieji jam inicijavo apkaltos procesą.

Seimo narys tvirtina savo teiginius apie žydus grindžiantis archyvuose rasta medžiaga, teigia, kad jie nėra antisemitiniai.

Rašyti komentarą
Komentarai (33)

Žiūriu posėdį

dieve an kiek jie primityvūs kad net nepašneka, nesugeba padoriai pasisakyt.. /čia minėjimas dėl ata Patacko ir Šimėno/Atsitempė nabašniko bobą ir ją apdovanojo kažkokiu 'laisvės vėju" o kas tas toks yr ne tik kad nepasakė bet ir matomai net patys nežino :D)

Labai naivus klausimas:

O kada „išrinktoji“ tauta taps lygi su visomis tautomis?

IS ESMES

Tas veikejas yra skandalistas ir intrigantas tiek laiko tupejo seime ir nieko nenuveike,gal geriau jau susidetu salta ,ir taip atvesintu galva.Rinkejams reikia tokiu populistu-skandalist nerinkti.Eik dirbt zmogau ,o nebuk Lietuvos duobkasiu.Matyrt pakeisti laikas partija ir tapti leiboristu-liberalu,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS