S. Skvernelis paaiškino, kodėl karantino neįvedė anksčiau: nebuvo pagrindo | kl.lt

S. SKVERNELIS PAAIŠKINO, KODĖL KARANTINO NEĮVEDĖ ANKSČIAU: NEBUVO PAGRINDO

Ekspremjeras Saulius Skvernelis nesutinka, kad šiuo metu nebevaldomą pandemijos siautėjimą Lietuvoje lėmė tai, kad jo vadovautas Ministrų Kabinetas įvesti antrąjį karantiną ryžosi tik lapkričio pradžioje.

Pasak politiko, jo vadovaujama Vyriausybė epidemiologinę situaciją sekė atsakingai ir taikė kitus COVID-19 plitimą apriboti turėjusius instrumentus. Galiausiai, pažymėjo S. Skvernelis, sprendimas grįžti prie karantino režimo lapkričio pradžioje, o ne spalio mėnesį buvo priimtas konsultuojantis su ekspertais.

„Buvo didelės ir ilgos diskusijos pačioje Vyriausybėje. Tačiau ministrai priėmė tokį sprendimą įsiklausę medikų, mokslininkų, ekspertų nuomonės“, – interviu Delfi TV sakė S. Skvernelis.

Tačiau kieno konkrečiai rekomendacijomis remdamasi Vyriausybė nusprendė karantiną įvesti lapkričio mėnesį, o ne anksčiau, buvęs premjeras neatskleidė.

„Jūs nesate tardytoja, aš nesu apklausiamasis asmuo. Tie ekspertai, kurie dirbo su mumis, aš jiems visiems esu dėkingas ir dabar minėti pavardes aš neturiu jokio tikslo ir nematau prasmės“, – klausimą uždavusiai žurnalistei atsakė politikas.

Visgi jis pažymėjo, kad visa atsakomybė už priimtus sprendimus tenka Ministrų Kabinetui, o ne ekspertams. Šie, teigė S. Skvernelis, tiesiog padėjo Vyriausybei susigaudyti esamoje epidemiologinėje situacijoje.

Mes kiekvieną dieną tiek COVID-19 komitete, tiek kitais formatais matėme, kokia yra apkrova mūsų sveikatos priežiūros įstaigų, kaip išnaudojamos lovos, reanimacinės palatos, kaip modeliuojamas skaičių kitimas.

„Mes vadovavomės jų nuomone, bet sprendimus priiminėjo Vyriausybė. Nė vieno žmogaus negalima kaltinti ir sakyti, kad jis pasiūlė nuo lapkričio 4 dienos... ne ekspertai pasiūlo. Jie mato situaciją tokią, kokia yra, kokios yra prognozės, kas yra galima padaryti, siūlomi variantai, o Vyriausybė pasirenka sprendimus, kokius reikia priimti“, – aiškio buvęs premjeras.

Jis tikino, kad spalio mėnesį, priešingai nei teigia dabartinė valdančioji dauguma, tikrai nebuvo pagrindo skelbti dar vieno karantino.

„Nebuvo jokių pagrindų tą padaryti“, – teigė jis.

„Mes kiekvieną dieną tiek COVID-19 komitete, tiek kitais formatais matėme, kokia yra apkrova mūsų sveikatos priežiūros įstaigų, kaip išnaudojamos lovos, reanimacinės palatos, kaip modeliuojamas skaičių kitimas“, – sakė S. Skvernelis.

Kartu jis pripažino, kad karantino instrumentas, kurio ėmėsi jo vedama Vyriausybė lapkritį, laukto rezultato nedavė.

„Įvedus karantiną buvo tikimasi, kad po 2–3 savaičių bus kitokie skaičiai, kad jie turėtų pradėti mažėti, kaip buvo kitose valstybėse. Pas mus tai nesuveikė arba suveikė ne taip, kaip mes tikėjome“, – sakė S. Skvernelis.

Tai, kad jo vadovautai Vyriausybei nepavyko sutramdyti antrosios COVID-19 bangos, samprotavo premjeras, lėmė įvairūs faktoriai.

„Tai yra, matyt, visų mūsų atsakomybė. Tiek visuomenės, tiek politikų. Aš neišskiriu nieko konkrečiai, bet rinkiminė kampanija, laisvės pojūtis ir visiškas neigimas Vyriausybės, kuri kažką riboja, davė neigiamą rezultatą“, – sakė buvęs premjeras.

„Mes padarėme viską – aš kalbu plačiąja prasme – kad politikai visuomenei įneštų rinkimų kampanijos metu abejones ir kritiką anksčiau buvusių priemonių“, – pažymėjo S. Skvernelis.

Rašyti komentarą
Komentarai (63)

Pasveikinimas- nuomonė

Blogiausiu atveju iš premjero galima sulipdyti policininką, bet, kai lipdoma iš policininko premjeras- matome, kas gaunasi. ogi š.....as. Bent aš taip galvoju.

Galvijui "nekenčiu baudžiauninkų"

Įdomu, pats iš kur atsiradai, kokiuose caro, karaliaus ar šeicho rūmuose gimei. Jeigu nebūtum paskutinis asilas, žinotum, kad visi mes - ir tu ir aš, ir bajorai ir dvarininkai, ir pirkliai ir kunigai, galų gale ir tie patys kunigaikščiai ir karaliai iš valstiečių kilę. Kitokių senovėje ir nebuvo. Galų gale, jeigu pats būtum tikintis, Šventąjį Raštą bent iš tolo matęs, žinotum, kad pirmieji žmonės Žemėje, Adomas ir Ieva, jų vaikai buvo ne miestiečiai - o tikrų tikriausi valstiečiai, savo rankų darbu maitinęsi. Gerbk save, nespjaudyk ant savo artimųjų, šlykštyne tu.

julija

ale koks tu brudas.. kiek garbingu, iskiliu, protingu, nesavanaudziu zmoniu zmoniu mire per tave..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS