S. Skvernelis apie opozicijos kritiką: baugu, jei jie turėtų valstybės vairą | kl.lt

S. SKVERNELIS APIE OPOZICIJOS KRITIKĄ: BAUGU, JEI JIE TURĖTŲ VALSTYBĖS VAIRĄ

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad jį baugina vien mintis, kad opozicijos atstovai šiuo metu, koronaviruso krizei tebesitęsiant, stovėtų už valstybės vairo. Komentuodamas antradienį jam tekusią opozicijos kritiką dėl sprendimų organizuojant COVID-19 vakcinų įsigijimą, Vyriausybės vadovas pareiškė, kad opozicijos narių deklaruoti teiginiai yra tiesiog diletantiški.

„Gaila, bet ir tokiais svarbiais mūsų valstybei klausimais, strateginiais klausimais... Mane baugina diletantiškas požiūris. Visada pagalvoji, kas būtų, jei tie žmonės turėtų valstybės vairą ir (jiems – ELTA) reikėtų priiminėti sprendimus. Švelniai tariant, tai yra bauginantis dalykas“, – Vyriausybėje žurnalistams teigė premjeras.

Opozicinių partijų lyderiai antradienį kritiškai įvertino premjero Sauliaus Skvernelio deklaruotus pareiškimus apie galimas vakcinos nuo koronaviruso kainas. Pasak jų, įtarimų kelia minima solidi suma bei tai, ar valdantieji tiesiog nebando prieš rinkimus sėti visuomenėje baimės.

„Reikėtų bent jau įsigilinti į temą, informaciją gauti, galiausiai jos paprašyti, jei domina, bet nesivadovauti gandais, gąsdinimais ar sieti to su rinkimais. Tai yra žema ir nekorektiška“, – pridūrė premjeras.

Antradienį Vyriausybės vadovas užsiminė, kad Lietuvai už COVID-19 vakciną gali tekti pakloti daugiau nei 100 mln. eurų. Lietuvos socialdemokratų partijos lyderis Gintautas Paluckas teigia, kad tokie premjero pasisakymai yra neatsitiktiniai. Jo įsitikinimu, tai yra visuomenės gąsdinimas siekiant rinkiminių tikslų. Savo ruožtu Liberalų sąjūdžio pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen atkreipė dėmesį, kad kol kas nėra jokių duomenų, kuo remiantis buvo tokia suma apskaičiuota.

Vyriausybė priėmė sprendimą dėl vakcinos įsigijimo

Trečiadienį Vyriausybė priėmė sprendimą įsigyti vakciną nuo COVID-19 viruso. Pasak premjero, skaičiuojama, kad nemokamai gali tekti paskiepyti apie 70 proc. Lietuvos populiacijos.

Ministro pirmininko teigimu, maksimali suma, kurią valstybei galėtų tekti skirti vakcinai nuo COVID-19 įsigyti, būtų 125 mln. eurų. Premjeras pabrėžė, kad tai veikiau teorinė suma.

„Maksimali teorinė suma, jeigu įvyktų taip, kad visi 7 gamintojai sėkmingai pagamintų vakcinas, (...) būtų apie 125 mln. eurų. (...) Bet net ir maksimaliu atveju, jeigu reikėtų investuoti diversifikuojant rizikas, tai vienam šalies gyventojui tektų vidutiniška ne didesnė nei 40 eurų našta. (...) Visgi tikimės, kad to maksimalaus skaičiaus nereikės“, – trečiadienį teigė premjeras.

Tuo tarpu ar yra apibrėžta minimali suma, kurią gali tekti išleisti, premjeras atsakyti negalėjo, nes, jo teigimu, šiuo metu sunku pasakyti, kuri iš septynių įmonių sugebės pagaminti vakciną. Premjeras pabrėžė, kad visų septynių gamintojų – iš kurių ketinama pirkti vakcinas, jei šios bus pagamintos – siūlomos kainos labai svyruoja.

„Galiu pasakyti, kad septynių gamintojų kainos yra labai skirtingos: nuo 2,9 euro. iki 18 eurų. Bet čia nė viena ES valstybė narė negali derėtis dėl kainų. Tai yra EK ir gamintojo patvirtintos kainos“, – spaudos konferencijoje teigė premjeras.

Visgi, užsiminė Vyriausybės vadovas, jei Lietuvai tektų įsigyti daugiau nei reikia vakcinų, Vyriausybėje yra galvojama ir apie tam tikrą „planą B“.

Pasak S. Skvernelio, jei susiklostytų tokia situacija, kad būtų įsigyta vakcinų per daug, būtų pradėtos derybos su Rytų partnerystės valstybėmis dėl galimybės parduoti Lietuvos įsigytus perteklinius skiepus.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Tiesa

Atsakas anonimui , matyt esi koservatorių palaikanti neišmanėlius konservus

Augis

Konservai ir liberastai su socdemais gatavi pridėti į pampersus, kai valdantieji ruošiasi ką nors pirkti, je pripirktu šlamšto ir šauktu kad pigiai pirko nuors tikiu kad kaina būtų trigubai didesnė, nes reikia papildyti kišenes (pav. Mažeikių nafta, endipendi, AE uždarymas ir tt.) Pastaba nerodikit broilerio ir jo lyderės vemti verčia, ačiū iš anksto.

Anonimas

baisiau tikrai nebus NEI KOLUKIETIS PRIE VAIRO !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS