S. Skvernelis: dalyvausiu rinkimuose, jei tai netrukdys premjero pareigoms | kl.lt

S. SKVERNELIS: DALYVAUSIU RINKIMUOSE, JEI TAI NETRUKDYS PREMJERO PAREIGOMS

Premjeras Saulius Skvernelis praneša, kad dalyvaus artėjančiuose Seimo rinkimuose, jei jie netrukdys jo kaip ministro pirmininko pareigoms.

„Dalyvausiu, atsakymas trumpas yra. Kaip pilietis – tikrai, kaip politikas – taip pat tikėtina“, – Vyriausybėje surengtoje spaudos konferencijoje sakė S. Skvernelis.

Premjeras taip pat akcentuoja esąs atviras „valstiečių“ pasiūlymams ir tikina, kad dalyvautų Seimo rinkimuose tik su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS).

„Aš galiu dar kartą pakartoti, taip, tik su šita politine jėga. Dėl lyderio pasirinkimo, sąrašo pasirinkimo, matyt, diskusijų bus pakankamai daug, nes visgi esu ministras pirmininkas, kaip ir ministrai, dalyvaujantis Vyriausybės veikloje, šioje situacijoje pagrindinis mūsų prioritetas yra vykdomosios valdžios darbo užtikrinimas“, – teigė ministras pirmininkas.

Jeigu tai netrukdys ministro pirmininko veiklai, tai svarstytini visi variantai, bet prioritetas yra būtent šitas tiek man, tiek ministrams.

„Jeigu tai netrukdys ministro pirmininko veiklai, tai svarstytini visi variantai, bet prioritetas yra būtent šitas tiek man, tiek ministrams, kurie ketina, nori ar dalyvaus rinkimuose“, – pridūrė jis.

Kandidatai į ekonomikos ministro kėdę aptarti neformaliai

S. Skvernelis teigia, kad kol kas konkretesnių žinių dėl naujos kandidatūros į ekonomikos ir inovacijų ministro postą nėra. Pasak jo, kol kas kelių galimų kandidatų pavardės yra tik neformaliai aptartos.

„Jos tikrai yra, jos yra neformaliai aptartos. Kai tik mes su prezidentu abu sutarsime galutinai, kad šis žmogus yra tinkamas ir gali pradėti darbuotis, tai jis ir bus paskelbtas“, – po Vyriausybės posėdžio teigė premjeras.

G. Nausėda pastarąją savaitę teigė, kad šiuo metu svarstomos kelios kandidatūros į ekonomikos ir inovacijų ministro postą.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija nuolatinio vadovo neturi jau septynis mėnesius – nuo tada, kai eurokomisaru paskirtas ankstesnis ministerijos vadovas Virginijus Sinkevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Skverneliui

Pirmiausiai pasakyk kur padėjai Kedytę, o paskui svajok.

...

O jei pradėsim buvusius premjerus teist?.. :s

Anonimas

SEKMES RINKIMUOSE TIK UZ JUS BALSUOSIU.IR SIULAU BALSUOTI VISIEMS PENSININKAMS.JEI ATEIS KONSERVATORIAI PENSIJAS NUKARPYS
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS