S. Skvernelis: į klausimus dėl ministro namo gali atsakyti tik teisėsauga | kl.lt

S. SKVERNELIS: Į KLAUSIMUS DĖL MINISTRO NAMO GALI ATSAKYTI TIK TEISĖSAUGA

Premjeras Saulius Skvernelis teigia laukiantis greito ir aiškaus teisėsaugos sprendimo dėl susisiekimo ministrui Jaroslavui Narkevičiui mestų kaltinimų korupcija rekonstruojant nuosavą namą.

„Šiandien turime teisinį procesą – ikiteisminį tyrimą, ir tik teisėsauga šiuo atveju gali aiškiai pasakyti. Ir norisi, kad kuo greičiau būtų padaryti sprendimai“, – antradienį Seime žurnalistams sakė Vyriausybės vadovas.

„Visi atsakymai, kuriuos kelia visuomenė, turi būti aiškiai atsakyti. Jeigu reikia, juos pakartoti. Kiek žinau, yra ministro kreipimasis į prokuratūrą penktadienį dėl šmeižto, tai irgi pasakymas, kad tai yra netiesa. Tą ministras privalo kartoti nuolatos ir atsakyti į klausimus, kurie kyla“, – tvirtino S. Skvernelis.

Anot jo, kai bus teisėsaugos sprendimai, nedelsiant savo žingsnius padarys ir Vyriausybė arba jis pats.

Vyriausybės vadovas teigė kalbėjęs su J. Narkevičiumi apie namo renovaciją ir galimą atsiskaitymą už tai parūpinant užsakymų viešajame sektoriuje.

„Visus klausimus, kurie man kyla, esu uždavęs, turiu atsakymus, turiu paneigimus – kad visa tai, kas paskleista, neatitinka tikrovės. Patikrinti pats tokių galimybių neturiu“, – sakė S. Skvernelis.

Visus klausimus, kurie man kyla, esu uždavęs, turiu atsakymus, turiu paneigimus – kad visa tai, kas paskleista, neatitinka tikrovės. Patikrinti pats tokių galimybių neturiu.

Valdančiosios koalicijos lyderis Ramūnas Karbauskis antradienį Seime žurnalistams sakė tikintis ministro paaiškinimais.

„Kiek pažįstu šitą žmogų ir suprantu situaciją, jis buvo jau keletą sykių neteisingai šmeižiamas. Matyt, dabar turime tęsinį“, – teigė jis.

LRT praėjusią savaitę pranešė, kad 2007–2008 metais aukštas pareigas Vilniaus miesto savivaldybės administracijoje ėjęs J. Narkevičius ir Trakų rajono savivaldybėje dirbusi jo sutuoktinė Irena Narkevič galėjo daryti įtaką statybų bendrovei „Sodžiaus būstas“ laimint Vilniaus ir Trakų darželių bei mokyklų remonto konkursus, o 10 proc. laimėtų sumų turėjo būti skiriama politiko namo Trakuose rekonstrukcijai.

LRT Tyrimų skyriaus duomenimis, „Sodžiaus būstas“ 2008–2012 metais laimėjo mažiausiai dešimt projektų Vilniaus mieste ir mažiausiai penkis – Trakų rajone. Bendra atliktų darbų vertė – daugiau kaip milijonas eurų (4 mln. 435 tūkst. litų).

Buvęs dabar jau bankrutavusios bendrovės „Sodžiaus būstas“ savininkas liudijo, kad jis rekonstravo ministro namą mainais už laimėtus darželių ir mokyklų renovacijos viešuosius konkursus.

Verslininkas Aleksandras Ribnikovas portalui 15min.lt teigė, kad dukros krikštatėvis J. Narkevičius jam pasiūlė tokią schemą, žadėdamas pinigus vėliau grąžinti, tačiau grąžino tik 8 tūkst. litų ir liko skolingas apie 400 tūkst. litų (116 tūkst. eurų).

Buvęs „Sodžiaus būsto“ savininkas sakė informaciją pateikęs Generalinei prokuratūrai. Specialiųjų tyrimų tarnyba yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą, tačiau kol kas įtarimai niekam nepateikti. 15min.lt teigimu, verslininkui tyrime suteiktas specialaus liudytojo statusas.

J. Narkevičius sandorius su „Sodžiaus būsto“ vadovu neigia. Jis sako, kad namas rekonstrukcijos metu priklausė jo tėvams, o paviešintą informaciją vadina šmeižtu.

Ministras praėjusią savaitę pranešė, kad dėl šmeižto kreipėsi į teisėsaugą.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

...

Policajus sako, policajus žino... kaip ir jo ankstesnysis: "Vsio zakonno".

vytas

Pakratykit to ruso versla didysis kombinatorius Rybnikovai o kaip tavo vokeliai KAIP TAVO MACHINACIJOS kas taves nežino brudašiau antras USPASKICH gerai isitaises lietuvoje bet pajudino tai lot pradėjai

JONAS

Čia ne tik iš semo bet ir iš tautos ŠAIPIMASIS
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS