S. Skvernelis po VTEK sprendimo: kotletas tapo dovana | kl.lt

S. SKVERNELIS PO VTEK SPRENDIMO: KOTLETAS TAPO DOVANA

Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK) nusprendus, kad susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius pažeidė įstatymą, premjeras Saulius Skvernelis teigia, jog kotletas buvo pripažintas dovana.

„Turėsime turbūt naują teisinį reglamentavimą, reikės sudarinėti darbo grupę, nes kotletas tapo dovana. Tai ar tik kotletas dovana, ar ir kavos puodelis dovana – reikia išsiaiškinti ir, matyt, priimti sprendimus, reglamentuoti dėl reprezentacinių lėšų, susijusių su atstovavimu“, – žurnalistams trečiadienį sakė premjeras.

„Iki šiol tokios praktikos nebuvo, kad pietūs, maistas, kava būtų vertinama kaip dovana“, – pridūrė jis.

S. Skvernelis vėliau teigė kalbėjęs rimtai dėl darbo grupės sudarymo ir naujos tvarkos parengimo.

„Aš labai rimtai, be jokios ironijos pasakiau, kad mes nuo šiandien turime naują teisinę situaciją“, – sakė jis.

„Ironija tame, kad tokia praktika 30 metų buvo, ji taikoma buvo ir aš tą patį galiu pasakyti, kad dabar nuvykęs į bet kurią ministeriją negaliu gerti nė puodelio kavos, nė suvalgyti sumuštinio ar torto gabaliuko, o ministrus vaišinti galiu“, – svarstė premjeras.

Turėsime turbūt naują teisinį reglamentavimą, reikės sudarinėti darbo grupę, nes kotletas tapo dovana.

Jis teigė kol kas nematęs sprendimo ir negalintis vertinti, ar tai pagrindas ministrui trauktis iš pareigų.

„Sprendimo kol kas nemačiau, kai gausiu, tada ir įvertinsiu“, – sakė S. Skvernelis.

VTEK trečiadienį konstatavo, kad susisiekimo ministras pažeidė įstatymą, pietavęs pavaldžių įstaigų ir įmonių sąskaita.

Komisija nusprendė, kad ministrui kilo interesų konfliktas, kai už jo pietus per komandiruotę Minske pernai sumokėjo ministerijai pavaldi Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, o išlaidas Abu Dabyje padengė Lietuvos automobilių kelių direkcija.

VTEK tyrimų skyriaus vyresnioji patarėja Jurgita Jurkienė per posėdį sakė, kad įstatymas neleidžia valstybės tarnautojams priimti dovanų, jeigu dėl jų gali kilti interesų konfliktas.

Prezidentas Gitanas Nausėda ne kartą ragino susisiekimo ministrą atsistatydinti, tačiau jis to daryti neketina ir po VTEK sprendimo, nes, anot J. Narkevičiaus, nustatytas pažeidimas yra mažareikšmis.

Jo pirmtakas Rokas Masiulis pernai taip pat dukart pietavo susisiekimo sektoriuje veikiančių valstybės valdomų įmonių sąskaita, anksčiau rašė žiniasklaida.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Jonas Lietuvis

Dar 1841 metais Karlas Marksas pastebėjo kad biurokratija į valstybę žiūri kaip savo nuosavybę. Tad Skverneliui pietūs turi būti nemokami. Nes žmogus gyvena taip kaip prieš 200 metų gyveno ir maitinosi valstybės kirminai.

To ko

Cia tu apie konservus,pritariu :)),nuomonė

ko

noret is ligoniu dauno stogas pavaziavo geriausia butu jiems visiems atsistatydinti kol tauta nepadare apkaltos ar su sakem neatstatydino ....?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS