S. Skvernelis: rudenį nebebus galima nematyti gyventojus užklupusių ekonominių sunkumų | kl.lt

S. SKVERNELIS: RUDENĮ NEBEBUS GALIMA NEMATYTI GYVENTOJUS UŽKLUPUSIŲ EKONOMINIŲ SUNKUMŲ

Demokratų partijos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis įsitikinęs, kad Seimo rudens sesijoje reikės grįžti prie siūlymų, kaip padėti gyventojams, Lietuvoje daugėsiant ekonominių problemų.

Anot jo, parlamente turės būti svarstoma mažinti akcizus kurui ir pridėtinės vertės mokestį (PVM) maisto produktams, taip pat pagaliau pristatyta mokesčių sistemos pertvarka bei kiti siūlymai, kaip valstybei užsitikrinti tvarias pajamas.

Penktadienį „Žinių radijui“ politikas teigė, kad jau numatytų paramos priemonių, tokių kaip antrąjį metų pusmetį įsigaliojusi 9 ct/kWh kompensacija už 40 proc. pabrangusią elektrą buitiniams vartotojams ar kompensacijos už dujas ir elektrą uždirbantiems mažiausiai, nepakaks, jų aprėptį reikės didinti.

„Jau matome, kad susiduriame su ekonomikos problemomis ir tam tikra stagnacija ir gali atsirasti kitų problemų, kurios mažins gyventojų pajamas: nedarbas, atlyginimų nedidėjimas, mažėjimas ir kiti labai nemalonūs reiškiniai, kurie padidins ar pagausins kompensacijų gavėjų skaičių“, – dėstė S. Skvernelis.

„Matome, kad būsto palūkanos brangs, vadinasi, daugybei žmonių, nes, matyt, didžioji dalis gyvena būtent turėdami vienokas ar kitokias paskolas. Ta našta, vertinant tiesiog komunalines paslaugas, paslaugų kainas ir kt. gali tapti sunkiai pakeliama“, – pridūrė parlametaras.

Jo teigimu, politikai turės ieškoti būdų, kaip padėti padėti gyventojams pasinaudojant viršplaninėmis pajamomis, į biudžetą surenkamomis esant apie 20 proc. metinei infliacijai. S. Skvernelis viliasi, kad vėl bus svarstoma apie akcizų kurui arba PVM maistui mažinimą.

Nematyti tų problemų nebus galima.

„Reikia nebijoti ir kalbėti apie akcizų sumažinimą kurui ir pažiūrėti, kokios tendencijos būtų, kokia būtų kaina, kas gautų naudą. Taip pat tampa našta žmonėms apsirūpinti maisto produktais. Vienas iš būdų, nebūtinai jis vienintelis teisingas, tai PVM klausimo sprendimas, tą reikės daryti“, – svarstė S. Skvernelis.

„Nematyti tų problemų nebus galima“, – pabrėžė jis.

Taip pat S. Skvernelis akcentavo, kad rudenį Seimo prioritetu turėtų būti tvarių pajamų šaltinių į valstybės biudžetą paieška. Jo nuomone, ateinančioje sesijoje turėtų būti pristatyta ir mokesčių sistemos pertvarka, ties kuria Vyriausybėje dirbama nuo praėjusių metų vasario.

„Vis dar kol kas nėra iš Vyriausybės ir mokesčio pertvarkos paketo. Reikės galvoti ne tik, kaip kompensuoti, bet ir kaip surinkti pajamas į biudžetą ir užsitikrinti tvarias pajamas, ne tik skolintis, kas vyksta dabar, – iš mūsų ekonomikos augimo, iš eksporto. Tai reikės tais klausimais padirbėti. Galvojame, kad tai yra prioritetiniai klausimai ir į politinę darbotvarkę šiuos projektus siūlysime“, – sakė S. Skvernelis.

ELTA primena, kad ketvirtadienį pasibaigusioje Seimo pavasario sesijoje nebuvo priimta nė viena iš įvairių opozicijos frakcijų teiktų iniciatyvų mažinti PVM maisto produktams, įvairių rūšių šildymui, taip pat akcizus kurui. Visi šie projektai parlamente neįveikė net pirmosios – pateikimo – stadijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

SKVERNELI , esi ne tik VALSTIEČIŲ, bet ir Lietuvos

gyventojų i š d a v i k a s-- kgebisto OŽIO CHUNTOS s u b i n l a i ž i s --praradai t u r ė t ą Lietuvos ŽMONIŲ p a s i t i k ė j i m ą, esi SAVANAUDIS ir klastingas k a r j e r i s t a s ,visiškai nepatikimas, išduodantis artimiausius bendražygius-- p o l i t i k a s, kaip taisyklė, TOKIUS "neklystančius",ankščiau , ar vėliau, gyvenimas išmeta į politikos UŽRIBĮ.

A hagerman

Šudmaliai išeina atostogų, matomai pavargo priiminedami idiotiškas istatimus.

Tai ko Pybį

sėdėjei ir iki dabar sikna krapštei o ne protestavai neleidai ar kitaip nesipriešinai dėl kvailų lietuviškos valdžios pridurku sprendimu katri tokius sunkumus ir padarė?Ar ne už tai ka koservynas leido paimt iš valstybės tavo šiaudinei partijei 300 000?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS