S. Skvernelis užstojo prezidentą: kritika dėl ministrų atrankos – nepagrįsta | kl.lt

S. SKVERNELIS UŽSTOJO PREZIDENTĄ: KRITIKA DĖL MINISTRŲ ATRANKOS – NEPAGRĮSTA

Viešojoje erdvėje netylant prezidentui Gitanui Nausėdai skirtai kritikai dėl esą per lėto ir neaiškaus kandidatų į ministrus atrankos proceso, laikinai premjero pareigas einantis Saulius Skvernelis įsitikinęs – šalies vadovui žeriami priekaištai yra visiškai nepagrįsti.

„Man dabar labai keista girdėti tuos pačius ekspertus, kurie kritikavo tiek mane, tiek ir Vyriausybę, kad prezidentas nėra vien tik notaro funkcijas atliekanti figūra, kad turi įvertinti ministrų kompetenciją, patirtį, viziją, galiausiai gebėjimą tuos tikslus įgyvendinti. Dabar lygiai tie patys ekspertai žeria priekaištus prezidentui, kad jis šį darbą atlieka nuodugniai ir kokybiškai“, – po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė S. Skvernelis.

„Matyt esmė tame, kad tuo metu kai buvo „valstiečių“ Vyriausybė tai buvo sakoma, kad prezidentas turi labai nuodugniai (kandidatus į ministrus – ELTA) vertinti. Tą tarp kitko ir darė prezidentė Dalia Grybauskaitė. Buvo pavardžių, kurios buvo atmestos ir buvo ieškota kompromiso“, – sakė S. Skvernelis pažymėdamas, kad tuomet nemaža dalis darbo filtruojant pateiktas kandidatūras į ministrus buvo tiesiog neviešinama.

„Dabar kitokia forma pasirinkta – vieša forma (...) Aš tikrai atmetu priekaištus prezidentui, kuomet jis stengiasi įsitikinti kandidatų turima kompetencija, jų matymu. Jis tą daro labai nuosekliai ir, manau, jis tokią teisę ir pareigą turi“, – pridūrė savo darbą Vyriausybėje baigiantis S. Skvernelis. 

Įvertino savo ir G. Nausėdos santykius: nebuvo jokio konflikto

Nepaisant Vyriausybei pastaruosius ketverius metus vadovavusio S.  Skvernelio dar šių metų pradžioje deklaruotų užuominų apie į jo santykius su Prezidentūra atėjusią žiemą, savo kadenciją premjeras užbaigia tvirtindamas, kad konfliktų su šalies vadovu beveik nebūta.

„Manau, kad pora epizodų atmetus tikrai sakyčiau, jog nebuvo jokio konflikto, nei karo, kaip kažkas bandė padaryti“, – savo, kaip Vyriausybės vadovo, bendradarbiavimą su prezidentu vertindamas teigė S. Skvernelis.

Pasak jo, trečiadienį vykęs susitikimas su G. Nausėda kaip tik ir buvo skirtas aptarti jo vadovautos Vyriausybės darbus.

Manau, kad pora epizodų atmetus tikrai sakyčiau, jog nebuvo jokio konflikto, nei karo, kaip kažkas bandė padaryti.

„Aptarėme ir ketverius metus, ir tuos pusantrų metų, kai teko dirbti su prezidentu. Prisiminėme, kas padaryta, kas nepadaryta, kaip sekėsi. Aš tikrai galiu tik pakartoti, kad, manau, jog tai buvo konstruktyvus, pagarbus darbas, siekiant pačių aukščiausių tikslų. Kartais buvo natūrali valdžių konkurencija, nuomonių išsiskyrimas“, – po Vyriausybės posėdžio trečiadienį žurnalistams sakė laikinasis premjeras.

„Tikiuosi, (...) kad tas bendradarbiavimas vienokia ar kitokia forma ir toliau tęsis“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad premjeras apie į jo santykius su prezidentu atėjusią „žiemą“ užsiminė po to, kai Prezidentūros ir Vyriausybės santykius aptemdė susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus istorija. G. Nausėda ne kartą pareiškė, kad nebeturi pasitikėjimo į skandalingas istorijas įsivėlusiu J. Narkevičiumi. Tačiau premjeras, nepaisant prezidento raginimų, J. Narkevičiaus nesutiko atleisti.

Prezidentas S. Skvernelį kritikavo ir dėl vadinamosios „keliuko“ istorijos.

Visgi, nepaisant permainingų Prezidentūros bei Vyriausybės santykių, lapkričio pradžioje Eltai duotame interviu  prezidentas taip pat pozityviai atsiliepė apie S. Skvernelį. Pasak G. Nausėdos, kaip žmogus, S. Skvernelis pagyrimo tikrai nusipelno.

„Žmogiškai ponas Skvernelis padarė daug. Tai yra subrendęs politikas. Ir tai aš sakau, nepaisant to, kad dėl kai kurių sprendimų aš pats jį kritikavau: ir dėl to keliuko, ir dėl ministro. Bet galiausiai aš manau, kad šiandien mes galime žiūrėti drąsiai vienas kitam į akis ir suprasti, kad abu dirbome savo darbą. O jei kažkur nesutardavome – nieko nepadarysi“,– interviu Eltai teigė G. Nausėda.

GALERIJA

  • S. Skvernelis užstojo prezidentą: kritika dėl ministrų atrankos – nepagrįsta
R. Dačkaus / Prezidentūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Jonas

PONAS PREZIDENTAS TURI TEISĘ ŽINOTI KOKIE MINISTRAI ATSTOVAUS VYKDOMĄJĄ VALDŽIĄ. IR LABAI TEISINGA ,KAD SUSITINKA SU KIEKVIENU KANDIDATU. TAI JO TEISĖ IR PAREIGA. IR NEREIKIA UŽSIMINĖTI NIEKAIS AR PER TRUMPAI, AR PER ILGAI TRUNKA ATRANKA.

prezidentas NAUSĖDA d e š i n i u s privalo AKYLIAI vertint

iki n e v ė l u--po ministrų patvirtinimo, dešinieji, v a d o v a u j a n t landsbergizmo KLIKOS k g e b i s t a m s IMSIS prezidento NAUSĖDOS p a n č i o j i m o /ribojimo/ veiksmų ir tai matosi iš duotos UŽDUOTIES-s t a r t o žiniasklaidai , kaip kažkada SOCDEMKONSERVATORIAI s u s i d o r o j o su jiems NEPALANKIU PAKSU.

pensininke

Ziurekite kas pragydo! Kokie jo ministrai buvo? Skaidruoliai, nuo kuriu nusikaltimu ausys linko. ir nieko, nepatrauke svarkelis ne vieno, nors tokio akibroksto Lietuva nemate per visa atkurtosios Nepriklausomybes laikotarpi. Dabar tapo draugais, idomu kas juos sieja, kad apvirto plokstele.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS