Seime – sumaištis dėl A. Širinskienės pareigų parlamente | kl.lt

SEIME – SUMAIŠTIS DĖL A. ŠIRINSKIENĖS PAREIGŲ PARLAMENTE

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto (TTK) pirmininkei Agnei Širinskienei perėjus į „tvarkiečių“ frakciją Seime kilo sumaištis dėl jos turimų pareigų, į kurias parlamentarę yra delegavusi „valstiečių“ frakcija.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcija Seime A. Širinskienę yra delegavusi dalyvauti seniūnų sueigos posėdžiuose parlamente.

Jie vyksta prieš kiekvieną rytinį plenarinį Seimo posėdį, visų frakcijų atstovai aptaria tos dienos darbotvarkę, taiso ją vienus projektus siūlydami įtraukti, kitus išbraukti.

A. Širinskienei perėjus pas „tvarkiečius“ ji vis tiek dalyvavo seniūnų sueigoje, todėl opozicijos atstovai ėmė kelti klausimą, kokiu pagrindu tai vyksta.

Pirmoji Seimo vicepirmininkė „valstietė“ Rima Baškienė BNS sakė pasiūliusi LVŽS frakcijai pakeisti atstovą seniūnų sueigoje, tačiau frakcija nubalsavo, kad A. Širinskienė turi likti.

„Tai yra statuto pažeidimas. Todėl ir kreipiausi į teisininkus, ar šitaip gali būti“, – teigė R. Baškienė.

Tai yra statuto pažeidimas. Todėl ir kreipiausi į teisininkus, ar šitaip gali būti.

Anot jos, visi gauti atsakymai rodo, kad Seimo narys negali priklausyti vienai frakcijai ir atstovauti kitai.

„Teisininkai išaiškino, kad kitos frakcijos narys negali dalyvauti. Ir Česlovo Juršėno teiravomės, ir kitų kolegų, kurie statutą tiesiog naktį pakelti žino, ir jie pasakė, kad joks frakcijos narys negali atstovauti frakcijai, kuriai nepriklauso“, – sakė vicepirmininkė.

Ji stebėjosi, kad toks nereikšmingas klausimas sukėlė tokį rezonansą tarp parlamentarų.

„Tai atrodo tokia smulkmena, kai keliame klausimą dėl Seimo pirmininko ir sakome, kad jis nepasitraukia, o čia – seniūnų sueiga“, – kalbėjo R. Baškienė.

Seimo teisininkų atsakymą ji išplatino „valstiečių“ frakcijos nariams.

Reaguodama į tai, A. Širinskienė savo ruožtu informavo kolegas, kas nesilaiko įsikibusi jokių postų ir gali pasitraukti net iš TTK vadovių.

Mat šio komiteto pirmininko pareigos priklauso LVŽS frakcijai.

„Valstiečių“ frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis penktadienį žurnalistams sakė nemanąs, kad A. Širinskienė paliktų TTK pirmininkės pareigas.

„Vakar buvo pasakyta aiškiai, kad tai (Seimo teisininkų raštas – BNS) dar ne išaiškinimas. Išaiškinimas turi būti iki rudens sesijos pateiktas“, – teigė R. Karbauskis.

Jis patvirtino, kad A. Širinskienė partiečiams išplatino laišką, jog neketina dalyvauti kitų metų Seimo rinkimuose.

R. Karbauskis tvirtino, kad dėl dalyvavimo rinkimuose ji turi apsispręsti pati ir dėkojo jai dėl perėjimo į „tvarkiečių“ frakciją.

„Ji padėjo išspręsti klausimą, kad šiandien „Tvarkos ir teisingumo“ frakcija yra ir ji yra daugumoje“, – sakė „valstiečių“ lyderis.

Su A. Širinskiene BNS penktadienį nepavyko susisiekti.

Seimo narė į frakciją „Tvarka ir teisingumas“ perėjo, kad valdančiosios koalicijos sutartį su „valstiečiais“ sudarę „tvarkiečiai“ turėtų savo frakciją parlamente. Ši frakcija iširo, kai ją paliko Valentinas Bukauskas. Pagal Seimo statutą, frakciją įkurti gali ne mažiau kaip septyni Seimo nariai.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

deinis

Visi komentarai nukreipti prieš Karbauski ir Širinskienę lyg ir aišku kas suiteresuoti ,bet juk Širinskienė neišėjo įturgų bulvių pardavinieti ir pasiliko seime dirpti kiek galima naudingą darbą iki seimo rinkimų ,baisus troškimas kaip nors sutrukdyti seimo darbą ,bet žmonės juk mato ,kas kenkia produktuviam darbui ir tai turėtų atsiliepti rinkimuose

Da

leiskim atostogu metas atėjo ir galva nusvaigo, nuo karabauskio antausiu lipinimo, vaikimu, kas ne su manim bus resta, o šyta moteriškė raitėsi, ir sugalvojo , eiti laimes ješkoti, pas kita mesiju, o tas mesijus tiek dergė dar 2017 metais kad nei bėk nei rėk, bėk atostogu, pas kokia aiška regia , kad išpranašautu kas toliau tamstos laukia , juk pareigos ir parlamentas nesugrius , kol druskos bus, ir skipidaro trintiems užpakalius tepti, nešti slydes, iš bezmeno kuris pasisakė o kuo jus lietuvaičiai bijote manes juk aš esu , neblogas bet yra bloga aplinka aplinkui mūsų, sudaryta, per trys metus, nebijuokite manęs, aš busiu geras atsiprašau kaip vienas atsiprašo iš tos aplinkos ir to pono statytinis , plano chuligano mastymo progresas, ir visi bėga ir bėga juk supranta kad greitu laiku bus nauji rinkimai į seima ,o ten koki lovi surado juk gaila prarasti, va yra bėda tikra bėda išlaikytiniu, bastą,

Apgailėtini

Šio Seimo valdantiesiems nusispjauti į visus įstatymus ,o apie padorumą net neturi jokio supratimo.Karbauskis arba apsimeta,arba tikrai galvoja,jog visi tiek kvaili,jog nesugeba suvokti,kokias machinacijas jis nuolat rezga.Jį palaikantys,be abejo ,tokie ir yra.Bet Seimas turi atstovauti visiems,o ne Karbauskio ar kokios Širinskienės šutvei.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS