Seimo kanclerė prašo ją atleisti iš pareigų | kl.lt

SEIMO KANCLERĖ PRAŠO JĄ ATLEISTI IŠ PAREIGŲ

Seimo kanclerė Daiva Raudonienė ketvirtadienį pateikė prašymą Seimo posėdyje priimti individualų teisės taikymo aktą dėl jos atleidimo iš Seimo kanclerio pareigų.

Tokį prašymą, adresuotą parlamento pirmininkui, Seimo valdybai ir Seimo nariams, D. Raudonienė pateikė atsižvelgusi į tai, kad jos įgaliojimų laikas de facto baigėsi gruodžio 23 dieną, pranešė Seimas.

Taip pat D. Raudonienė prašo pripažinti netekusiais galios Seimo valdybos sprendimus, kuriais jai suteiktos kasmetinės atostogos ir paskirtas pavaduojantis asmuo.

D. Raudonienės teigimu, Seimo valdybos sprendimai priimti neįvertinus 2009 metų gegužės 15 dienos Konstitucinio Teismo išaiškinimo, kad jeigu asmens kadencija baigėsi, o jis nėra atleistas iš pareigų, toks asmuo negali būti laikomas turintis atitinkamus įgaliojimus.

Per paskutinį praėjusių metų plenarinį posėdį gruodžio 20 dieną Seimas neatleido D. Raudonienės iš Seimo kanclerės pareigų.

Už atleidimą balsavo 19 Seimo narių, prieš buvo trys ir 45 susilaikė.

D. Raudonienės penkerių metų kadencija Seimo kanclerės pareigose baigėsi gruodžio 23 dieną.

Po šio balsavimo parlamento vadovas Viktoras Pranckietis BNS sakė, kad kanclerė gali toliau eiti pareigas ir jis artimiausiu metu neteiks jos atleidimo.

Pagal Seimo statutą kanclerį Seimo pirmininko siūlymu penkeriems metams skiria ir iš pareigų atleidžia Seimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Kis

Is kur tas profesorius toks susireiksmines,tai antras gudrutis po Landzbergio,stai koks palikimas is sovietu?

Jo

Svarbiausia laikų nusiplauti !. Ir niekas nepagaus

KONSTITUCIJA

Taigi kad: "Priverčiamasis darbas draudžiamas" (K.48str.3d.).
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS