Seimo nariai pasigenda galimybės trumpam išsinuomoti automobilį | kl.lt

SEIMO NARIAI PASIGENDA GALIMYBĖS TRUMPAM IŠSINUOMOTI AUTOMOBILĮ

Seimo Etikos ir procedūrų komisija siūlo leisti Seimo nariams už parlamentinei veiklai skirtas lėšas trumpai išsinuomoti automobilį.

Tai numatyta trečiadienį komisijos bendru sutarimu pritartose Seimo narių lėšų su parlamentine veikla susijusioms išlaidoms skyrimo, naudojimo ir atsiskaitymo už jas aprašo pataisose.

Jas, kad pradėtų galioti, dar turės patvirtinti Seimo valdyba.

Pagal siūlymą, parlamentarai galėtų trumpalaikei nuomai per mėnesį skirti iki 25 proc. parlamentinei veiklai numatytų lėšų. Gruodį tai sudarė 1054 eurus.

Taip pat pritarta Etikos komisijos pirmininko konservatoriaus Antano Matulo siūlymui, kad nepertraukiama trumpalaikė automobilių nuoma negali trukti ilgiau kaip 30 dienų, tačiau pačių sutarčių gali būti sudaryta ne viena.

Komisijos narys Petras Čimbaras teigė, kad net nebūtina numatyti nuomos trukmės, nes ją automatiškai apribos lėšų kiekis.

Taksi galima apsimokėti, kanceliarijos mašiną galima imti, o trumpam išsinuomoti negali.

„Kur nuvyksite už 300 eurų per mėnesį? Ji automatiškai išeina trumpalaikė“, – sakė jis.

Dabar taisyklės draudžia Seimo nariams už parlamentines lėšas nuomoti transporto priemones. Šis draudimas įvestas 2016 metais valdančiosios Valstiečių ir žaliųjų sąjungos iniciatyva siekiant, kad nebūtų piktnaudžiaujama parlamentinėmis lėšomis.

A. Matulas teigė, kad trumpalaikę nuomą siūloma leisti siekiant taupyti lėšas.

„Mano manymu, tie siūlymai taupys išlaidas. Mažiausiai šeši-septyni Seimo nariai kreipėsi į mane, kitus komisijos narius, jie sako: man mašinos nereikia nuolat, aš turiu teises (...), tad galiu išsinuomoti „CityBee“ vienai-dviem dienoms. Taksi galima apsimokėti, kanceliarijos mašiną galima imti, o trumpam išsinuomoti negali“, – aiškino jis.

Trečiadienį taip pat Etikos komisija pritarė apraše numatyti, kad už parlamentines lėšas būtų galima pavaišinti į ekskursiją Seime atvykusius žmones, kelti su Seimo nario veikla susijusią kvalifikaciją.

Pernai Seimo nariai parlamentinei veiklai išleido 1,45 mln. eurų. Dauguma šių lėšų teko automobilio draudimui, priežiūrai ir eksploatacijai.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

...

O trumpam 'žmoną' Seimo viešbuty randa?.. :s

ALGIS

TAI IR C T BĖ NENUOMOJA

Anonimas

Dviracius isnuomuoti !!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS