A. Skaisgirytė: NATO nėra tas aljansas, kuriam būtų galima diktuoti sąlygas | kl.lt

A. SKAISGIRYTĖ: NATO NĖRA TAS ALJANSAS, KURIAM BŪTŲ GALIMA DIKTUOTI SĄLYGAS

Prezidento vyriausioji patarėja Asta Skaisgirytė tvirtina, kad NATO nėra tas aljansas, kuriam būtų galima diktuoti sąlygas.

Komentuodama Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovės pareiškimą, esą deeskalacija Ukrainoje gali būti pasiekta iš jos išvedus Vakarų karinius instruktorius bei išvežus užsienio ginkluotę ir atsisakius pratybų su NATO, A. Skaisgirytė pažymi, kad būtent Kremlius turėtų priimti „tvarius sprendimus“ ir atitraukti sutelktus karius nuo Ukrainos ir spręsti Donbaso bei Krymo klausimus.

„NATO tikrai nėra toks aljansas, kuriam būtų galima diktuoti sąlygas ir tuose (NATO – ELTA) atsakymuose (Rusijai – ELTA) yra tai pabrėžta. Viskas, ką aljansas daro, tai daro skaidriai ir yra pasirengęs tą skaidrumą demonstruoti taip pat ir Rusijai“ – LRT radijui sakė patarėja.

„Tad norėtųsi adekvačių žingsnių iš Rusijos“, – sakė A. Skaisgirytė, pridurdama, ką šiuo atveju būtų galima laikyti tvariais žingsniais.

„Tvarus atitraukimas savo karinės galios nuo Ukrainos, taip pat tvarus sprendimas dėl situacijos Donbase ir, žinoma, Krymas“, – sakė ji.

Rusijai sutelkus gausias karines pajėgas prie Ukrainos sienos, Maskva reikalauja NATO ir JAV saugumo garantijų. Vakarų valstybės savo ruožtu reikalauja, kad Rusija atitrauktų prie Ukrainos sienos sutelktus savo karius.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

teisingai ciulba skaisgiryte --NATO yra JOKS ALJANSAS

NATO tai jankiska butaforija .... NATO --tai nulis tuscias garsaas -jam nera jokio tikslo diktuot kazkokias tai pretenzijas , tai gauja smogiku surankiotu po visa pasauly, be tautos, tevynes, kalbos , tikslu , paprociu ir tikslu uz ka ir del ko kovot --ju tikslas zudyt visus kuriuos jiems parodys ju seiminikas ...jiems nereikia diktuot jokiu salygu --jiems reikia iskarto smogt ,ir labai stipriai smogt ,kad triesdami begtu ir pamirstu kelia atgalios --kaip tai padare talibai afganistane ..

Dar viena žinovė

tauzyja apie karą. Žiūrėk kas pas tave namie darosi. Ar medinį automatą jau įsigijusi?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS