Skundžiasi, kad „tvarkiečių“ vadovybė blokuoja narių išėjimą iš partijos | kl.lt

SKUNDŽIASI, KAD „TVARKIEČIŲ“ VADOVYBĖ BLOKUOJA NARIŲ IŠĖJIMĄ IŠ PARTIJOS

Naują partiją kuriantis Seimo narys Vytautas Kamblevičius teisingumo ministrui apskundė „Tvarkos ir teisingumo“ vadovybę, kad ši blokuoja narių išėjimą, kad šie negalėtų tapti naujos politinės jėgos steigėjais.

„Žmonės jau mėnuo-du parašę pareiškimus išeiti iš partijos, bet jie („Tvarkos ir teisingumo“ vadovai – BNS) nedaro jokių veiksmų“, – BNS sakė V. Kamblevičius.

Šią savaitę teisingumo ministrui nusiųstame rašte prašoma veiksmingos pagalbos padedant žmonėms išstoti iš partijos „Tvarka ir teisingumas“.

„Dalis partijos „Tvarka ir teisingumas“ narių raštu kreipėsi į partijų skyrius, pranešdami apie išstojimą iš partijos „Tvarka ir teisingumas“. Šie pareiškimai pradedant spalio ir lapkričio mėnesiais buvo perduoti partijos „Tvarka ir teisingumas“ atsakingajam sekretoriui Almantui Petkui, kuris, mano manymu, sąmoningai vengia šiuos duomenis perduoti Teisingumo ministerijai, jog šie asmenys būtų išregistruoti iš Juridinių asmenų registro“, – teigiama V. Kamblevičiaus rašte.

Jo duomenimis, tokiu būdu apie 250 žmonių prieš savo valią dar laikomi „Tvarkos ir teisingumo“ nariais.

„Kadangi tie žmonės kreipėsi į mus, aš pats kreipiausi į Remigijų (Žemaitaitį), į (Almantą) Petkų, šie pasakė, kad čia mūsų reikalas, kad iki kovo 1 dienos juos išregistruos“, – BNS sakė V. Kamblevičius.

„Jie žino, kad mes sausio 25 dieną ruošiame naujos partijos įkūrimą, jie blokuoja šitų žmonių įstojimą į naują partiją. Faktiškai jie pažeidžia žmogaus konstitucines teises“, – piktinosi parlamentaras.

Jie žino, kad mes sausio 25 dieną ruošiame naujos partijos įkūrimą, jie blokuoja šitų žmonių įstojimą į naują partiją. Faktiškai jie pažeidžia žmogaus konstitucines teises.

V. Kamblevičius „tvarkiečius“ paliko po konflikto su partijos pirmininku R. Žemaitaičiu dėl to, kaip turėtų būti petvarkoma ši politinė jėga. Šiuo metu V. Kamblevičius vadovauja Seimo frakcijai „Lietuvos gerovei“. Jam ir dar keliems politikams pasitraukus iš „tvarkiečių“ frakcijos, ši parlamentinė grupė rugsėjį sugriuvo.

V. Kamblevičius su filosofu Arvydu Juozaičiu kuria naują partiją „Santalka Lietuvos gerovei – čia yra Lietuva“.

„Matydamas, kad nėra išeities, kreipiausi į teisingumo ministrą, prašydamas išsiaiškinti galimybę, kad žmonės galėtų pasinaudoti savo konstitucinėmis teisėmis“, – sakė V. Kamblevičius.

Buvęs „Tvarkos ir teisingumo“ Marių skyriaus pirmininkas Valerijonas Bernotas BNS trečiadienį sakė asmeniškai nuvežęs ir A. Petkui įteikęs apie 60 pareiškimų dėl išstojimo iš partijos.

„Aš išsibraukiau per elektroninės valdžios vartus, bet yra visokių žmonių, aš nuvežiau apie 60 pareiškimų. Dabar girdžiu, kad jie iš partijos „Tvarka ir teisingumas“ sąrašų nėra išbraukti“, – teigė jis.

„Kadangi norime kurti naują partiją, tie žmonės yra pasiryžę pereiti į naują partiją, bet jeigu nėra išbraukti iš „Tvarkos ir teisingumo“ sąrašo, negali būti kitos partijos nariais“, – pridūrė klaipėdietis.

Remigijus Žemaitaitis, P. Peleckio / Fotobanko nuotr.

„Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkas Seimo narys Remigijus Žemaitaitis BNS sakė, kad pastaruoju metu partiją paliko apie 120 narių. Dalis jų išsibraukė patys, pasinaudodami elektroninės valdžios galimybėmis, dalies pareiškimai gauti popieriniu pavidalu.

R. Žemaitaitis patvirtino, kad iš Teisingumo ministerijai pateikto partijos narių sąrašo šie asmenys bus išbraukti iki kitų metų kovo 1 dienos.

„Politinių partijų įstatymas aiškiai reglamentuoja, kada žmogus išeina. Žmogus gali pats užpildyti anketą per elektroninės valdžios vartus (...) Kovo 1 dienai mes teiksime Teisingumo ministerijai duomenis“, – BNS sakė R. Žemaitaitis.

Jo duomenimis, apie 80 žmonių yra pateikę prašymus išbraukti juos iš „Tvarkos ir teisingumo“. Pirmininko teigimu, daugiausia tai Pasvalio skyriaus žmonės.

Partija „Tvarka ir teisingumas“ kaip juridinis asmuo šiuo metu teisiama korupcijos byloje, ji kaltinama iš kyšių ar neteisėtai iššvaistyto turto gavusi daugiau nei 350 tūkst. eurų.

R. Žemaitaitis yra pranešęs, kad partija „Tvarka ir teisingumas“ kitąmet Seimo rinkimuose dalyvaus su Lietuvos laisvės sąjunga (liberalais) ir judėjimu „Pirmyn, Lietuva“. Šios trys organizacijos taip pat planuoja tapti viena politine jėga.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

>jo jo

nu ir gerai. Tam mulkiui Žemaitaičiui tep ir rek.

jo jo

pas Žemaitaitį visai balansuojama ant išnykimo ribos. Todėl kiekvienas narys yra aukso vertės...

durneliai klausykit ką kalbą nauji Lietuvos gelbėtojai-vagys

Propaganda debilams nežinantiems įstatymų,-tik Valerijonas Bernotas paminėjo kad "išsibraukė" per elektroninės valdžios vartus. Būtent,-jungiesi per banką arba kitą parašo sistemą prie elektroninių valdžios vartų prie teisingumo ministerijos ir po maximum dviejų dienų tu jau išbrauktas iš partijos sąrašų ir gali stoti į naują...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS