I. Šimonytė: siūlysime mokesčių lengvatas Ukrainos paramai | kl.lt

I. ŠIMONYTĖ: SIŪLYSIME MOKESČIŲ LENGVATAS UKRAINOS PARAMAI

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad Vyriausybė prašys Seimo jau pavasario sesijos pradžioje svarstyti pakeitimus, kurie leistų taikyti mokesčių lengvatas Ukrainos paramai.

„Rytoj keletą sprendimų Vyriausybė turėtų priimti, kuriuos prašys svarstyti Seimo sesijos pradžioje, tai ir biudžeto pakeitimai dėl krašto apsaugos finansavimo, ir Labdaros, paramos įstatymo pakeitimai, kurie leistų taikyti bendras galiojančias mokesčių lengvatas paramai, kuri tiekiama Ukrainos kariuomenei ar kitoms Ukrainos institucijoms“, – antradienį spaudos konferencijoje sakė Vyriausybės vadovė.

Finansų ministerija praėjusią savaitę skelbė, jog Labdaros ir paramos įstatymo pakeitimais norima skatinti paramos teikimą ukrainiečiams – siūloma Ukrainai taikyti analogišką paramos tvarką, kuri taikoma Europos ekonominės erdvės valstybėms.

Finansų ministrė Gintarė Skaistė tuomet teigė, jog Valstybinė mokesčių inspekcija vertins kiekvieną konkretų atvejį ir atsižvelgs į veiklos turinį, o ne formą, ir nestabdys mokestinių lengvatų taikymo dėl formalių neatitikimų, jeigu parama tikrai buvo panaudota visuomenei naudingiems tikslams karo Ukrainoje kontekste.

Anot ministerijos, karinio konflikto Ukrainoje metu mokestinės lengvatos taikomos ir tada, kai verslas suteikia paramą Lietuvos paramos gavėjo statusą turintiems asmenims, kurie šią paramą panaudoja Ukrainai remti.

 

 

Gairės: Ingrida Šimonytė, spaudos konferencija, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS