STT pradėjo tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo tarybos narių lėšomis Birštono savivaldybėje | kl.lt

STT PRADĖJO TYRIMĄ DĖL GALIMO PIKTNAUDŽIAVIMO TARYBOS NARIŲ LĖŠOMIS BIRŠTONO SAVIVALDYBĖJE

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo Birštono savivaldybėje.

Apie tai savo „Facebook“ paskyroje pranešė „Skaidrinam“ iniciatyvos autorius Andrius Tapinas, pasidalindamas STT pranešimu.

„(...) Specialiųjų tyrimų tarnyboje pradėtas ikiteisminis tyrimas (...) siekiant patikslinti gautą informaciją ir įvertinti, ar 2019-2023 m. kadencijos Birštono savivaldybės tarybos nariams skiriant išmokas su jų, kaip tarybos narių, veikla susijusioms išlaidoms apmokėti, nebuvo padaryta nusikalstama veika – piktnaudžiavimas, siekiant turtinės ar kitokios asmeninės naudos“, – rašoma STT pranešime.

ELTA primena, kad pavasarį visuomenininkui A. Tapinui inicijavus savivaldos politikų lėšų įsisavinimo tyrimą „Skaidrinam“ ir dėl to kilus skandalui dėl galimo politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis, į teisėsaugos akiratį pakliuvo eilė savivaldybių. Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) jau yra pradėjusi ikiteisminius tyrimus dėl Vilniaus miesto, Kauno miesto, Šiaulių miesto, Kauno rajono, Neringos, Mažeikių, Šilutės, Pagėgių, Ignalinos, Jonavos, Lazdijų, Alytaus, Marijampolės, Ukmergės, Pasvalio rajonų bei Kretingos ir Utenos savivaldybių.

„Skaidrinam“ tyrimas atskleidė, kad keturi Birštono savivaldybės tarybos nariai 2019-2022 metų kadencijoje kurui išleido daugiau nei 15 tūkst. eurų savivaldos lėšų, o merės, socialdemokratų atstovės Nijolės Dirginčienės išlaidų ataskaitoje pateikti mažiausiai 3 čekiai, gauti tuo pačiu metu, kai ji dalyvavo savivaldybės posėdyje. Skaičiuojama, kad per visą kadenciją merė atsiskaitė bent 23 skirtingomis kortelėmis.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

dvarelis neringoje tai kaip ir dvarelis,

bet neringos savibledos buhalterijos virtuozams, išsigryninusiems čekiukų už tokius kiekius benzino ir saliarkos, kad galima aplink žemę deynis kartus apvažiuoti, tas tapinėlio dvarelis šalia zuikio daržo, tik trupiniai nubirę nuo jų pietų stalo ...

Is kur

tepinelio dvarelis Kursiu Nerijoje!?

Čia

smulkmė, pažiūrėkite kaip savivaldybėse dideli pinigai skirstomi ,kiek ir kam,kokios partijos jas globoja.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS