Sureagavo į „valstiečių“ kritiką: įsivertinkite ir tai, ko jūs nepadarėte | kl.lt

SUREAGAVO Į „VALSTIEČIŲ“ KRITIKĄ: ĮSIVERTINKITE IR TAI, KO JŪS NEPADARĖTE

Sveikatos apsaugos ir vidaus reikalų ministrai sureagavo į opozicijoje esančių „valstiečių“ lyderių Ramūno Karbauskio bei Aurelijaus Verygos pirmadienį pažertą kritiką valdantiesiems dėl taikomų karantino priemonių.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys teigia dar nematęs spaudos konferencijos, kurioje „valstiečių“ atstovai taip pat pateikė ir alternatyvius kovos prieš koronaviruso pandemiją pasiūlymus, tačiau tiek su jais, tiek su deklaruota kritika žadėjo susipažinti artimiausiu metu.

„Labai vertinu visus pasiūlymus ir tikrai į juos įsiklausysiu, ir jei bus kažkas vertingo – tikrai atkreipsime dėmesį. O kritika yra labai gerai – ji stiprina, ir viskas su tuo yra tvarkoje“, – po Vyriausybės ekstremaliųjų situacijų komisijos (VESK) sakė sveikatos apsaugos ministras.

Tuo tarpu vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė į opozicijos pažertą kritiką sureagavo aštriau. Ji, viena vertus, taip pat sakė dar nespėjusi susipažinti su visais opozicijoje esančių „valstiečių“ deklaruotais pasiūlymais, tačiau, kita vertus, konservatorė pasiūlė R. Karbauskiui bei A. Verygai ne tik vertinti Ingridos Šimonytės Vyriausybės priimamus sprendimus, tačiau prisiminti ir tai, kas nebuvo padaryta darbą baigusio Sauliaus Skvernelio vadovauto Ministrų Kabineto.

Aš norėčiau pabrėžti vieną dalyką – pasiūlymai ir kritika yra gerai, bet reikėtų objektyviai įvertinti pačių tam tikrus veiksmus ir sprendimus, kai savo rankose turėjo tuos instrumentus.

„Aš norėčiau pabrėžti vieną dalyką – pasiūlymai ir kritika yra gerai, bet reikėtų objektyviai įvertinti pačių tam tikrus veiksmus ir sprendimus, kai savo rankose turėjo tuos instrumentus. Labai atviras klausimas yra tai, kodėl Lietuva šiandien yra tokioje situacijoje ir kodėl turėjo priimti tokius griežtus ribojimus ir stengtis juos užtikrinti. Tai yra klausimas tiems žmonėms, kurie tuo metu nepriėmė tinkamų sprendimų ar tam neturėjo kompetencijų ar valios bei ryžto elgtis atsakingai“, – po A. Dulkio pasisakymo kalbėjo A. Bilotaitė.

Ministrė pabrėžė, kad ji taip pat vertinanti kritiką, tačiau kartu ir tikinti, kad būtent dabartinė valdžia Lietuvą išves iš pandemijos sukeltos krizės.

„Mes kritiką priimame ir ją girdime, įsiklausome ir prisiimame atsakomybę. Šiuo metu yra situacija, kurią mes stengiamės suvaldyti, dedame visas pastangas, dirbame susitelkę, operatyviai ir tikimės, kad mūsų komanda greitu metu Lietuvą išves iš šios situacijos“, – teigė vidaus reikalų ministrė.

Valstiečių“ lyderis R. Karbauskis pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje pareiškė, kad kai kurios dabartinės dešiniųjų valdžios taikomos karantino priemonės yra „nesąmonė“, kokios jo vedama partija, jei būtų likusi valdžioje, niekada nebūtų dariusi. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis bei buvęs sveikatos apsaugos ministras A. Veryga teigia, kad yra tiesiog būtina kalbėti apie alternatyvias kovos prieš koronaviruso pandemiją priemones. Pirmadienį surengtoje konferencijoje politikai pristatė LVŽS siūlymus atsisakyti baigiamųjų egzaminų, judėjimo kontrolės, pateikė siūlymus dėl smulkiojo verslo atnaujinimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

Jan-na

ko galima tikietis is tos moteru vyriausybes,pradedant nuo aprangos,jokios pagarbos, rengiasi kaip i diskoteka,kodel joms nieks nepataria kaip turetu rengtis vyriausybes moteris,o ne demonsruoti degolte,permatomas bliuzeles ir t.t

R

Šia ne ministrai o pajoka net perskaityt iš lapuko nesugeba kiauragalvės

G

Padžiurėk i veidrodi kokia tu ministrė tidšia galvė sugebi iš lapuko paskaitit ir tai memekliodama be jokio supratimo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS