URK vadovas: ambasados darbas Londone paralyžiuotas, E. Bajarūną reikia atšaukti | kl.lt

URK VADOVAS: AMBASADOS DARBAS LONDONE PARALYŽIUOTAS, E. BAJARŪNĄ REIKIA ATŠAUKTI

Seimo Užsienio reikalų komiteto (URK) pirmininkas konservatorius Žygimantas Pavilionis teigia, kad dėl konflikto su darbuotojais ambasados darbas Londone paralyžiuotas, dėl to ambasadorius Eitvydas Bajarūnas turi būti atšauktas iš pareigų.

„Yra patinė situacija ir ją reikėtų spręsti. Aš labai norėčiau, kad už ambasadoriaus skyrimus ar atšaukimus atsakingos institucijos spręstų kartu. Tai būtų geriausias atvejis“, – trečiadienį po URK posėdžio sakė Ž. Pavilionis.

„Mano asmenine nuomone, ambasadorius, kuris nesukūrė sąlygų kolektyvui dirbti ir kuris leido pribręsti tokiam konfliktui, jis nebegali eiti pareigų, jis privalo būti atšauktas“, – tvirtino parlamentaras.

Seimo komiteto nariai trečiadienį uždarame posėdyje išklausė E. Bajarūno, Užsienio reikalų ministerijos (URM) kanclerės Ingos Černiuk ir ministerijos darbo tarybos narių paaiškinimus dėl ambasadoriui mestų kaltinimų mobingu, piktnaudžiavimu padėtimi.

Užsienio reikalų ministerija (URM) raštu kreipėsi į ambasadorių Jungtinėje Karalystėje E. Bajarūną, reikalaudama paneigti diplomato praėjusią savaitę viešai išsakytą informaciją.

Rašyti komentarą
Komentarai (61)

cha, reikia būtina

Ar tik ne tamstelytė taikai į jo vietą?

mm

O gal reikia pirmiausia paviešinti tuo nepatenkintus vargšus Londono konsulato darbuotojus?Kas ten per asmenys ,su kokiu išsilavinimu yra sukišti geram ir patogiam darbui Londone,gal bus tokių kurie nei anglų kalbos nemoka ,Kokie konkursai ,atranka vyksta skiriant ten darbuotojus ir kodėl jų ten tiek daug.Nes kyla ąia jau kyla sąmokslo teorija ,kad 30m turintis diplomatas Bajarūnas ,dirbes visur ambasadoriumi būtent Londone jau tapo blogu būtent savo darbuotojams,Gerai dar ka dkokio mee too neprikabino,nes akivaizdu Lansbergis turi savo žmogų,norintį būtent Londone o ne Afrikoje būti ambasadoriumi,Čia kaip Svetikaitės atveju,buvo sukurta viet Šveicarijoje,ne sji norėjo ne lietuvoje o kur nors Europoje pabūti,

lyg nesimato

Begalės į valstybės tarnybines vietas sukaišiotų šaikos kadrų + PIŠiausybė vadovaujama Lenino anūkų trupės seime skaldo iš degtuko krūvas malkų. Čia jų pagrindinis ir vienintelis "darbas" visą kadenciją
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS