V. Blinkevičiūtė sureagavo į S. Skvernelio kritiką: tai jau nebepakvies jis manęs kavos puodelio? | kl.lt

V. BLINKEVIČIŪTĖ SUREAGAVO Į S. SKVERNELIO KRITIKĄ: TAI JAU NEBEPAKVIES JIS MANĘS KAVOS PUODELIO?

Opozicijos lyderio Sauliaus Skvernelio pareiškimą, kad į opozicinę koaliciją nusprendusi nesijungti Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) pasirinko kolaboruoti su valdančiaisiais, socialdemokratų partijos pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė vadina nebrandžia politine kultūra. Tuo tarpu į S. Skvernelio nuostabą, kad tokį sprendimą LSDP priėmė partijos pirmininkei net nesusitikus su opozicijos lyderiu, V. Blinkevičiūtė atsakė paprastai – ji pirmiausia yra partijos pirmininkė, todėl turinti įsiklausyti ne į kitų politikų, o į partijos narių argumentus.

„Tai jau nebepakvies jis manęs kavos puodelio?“ – išgirdusi opozicijos lyderio kritiką juokavo V. Blinkevičiūtė ir tuo pačiu S. Skverneliui pasiūlė be reikalo nesipiktinti.

Europarlamentarė pabrėžė, kad ji, vadovaudama demokratiniais principais besiremiančiai partijai, tiesiog negali pati viena priiminėti sprendimų ir susitikinėti dėl opozicinės koalicijos derybų nepasitarusi su savo partija.

„Aš esu socialdemokratų partijos narė ir pirmiausia turiu pasitarti su savo partija ir frakcija. Partijoje, frakcijoje susiformavusią nuomonę aš ir palaikau, ir palaikysiu, nes tikrai negali taip būti demokratinėje frakcijoje, kuri nėra iš vieno asmens partijos, kad viena pirmininkė atsistoja ir pasako, kad dabar bus taip“, – įsitikinusi V. Blinkevičiūtė.

Pirmiausia man reikia įsiklausyti į argumentus socialdemokratų partijoje.

Ji taip pat atmeta idėją, kad galbūt derėjo su opozicijos lyderiu susitikti ir išklausyti pasiūlymus, argumentus, kuriuos pati pirmininkė vėliau galėtų pristatyti partijai. LSDP vadovė pabrėžia, kad pirmiausia ji turėjo išklausyti būtent partijos narių, o ne S. Skvernelio argumentus.

„Aš negaliu tartis su kitų partijų atstovais. Logikos nėra. Kaip aš galiu pirmiausia pasitarti su kitomis partijomis, o paskui pasakyti, kad susitarėme ir bus taip. Pirmiausia man reikia įsiklausyti į argumentus socialdemokratų partijoje“, – tvirtino socialdemokratė.

S. Skvernelio kritiką dėl kolaboravimo su konservatoriais vadina nebrandžia politine kultūra

Vertindama S. Skvernelio pareiškimus, kad nusprendusi nesijungti į opozicinę koaliciją LSDP tiesiog dar kartą įrodė esanti konservatorių satelitinė partija, iš esmės kolaboruojanti su valdančiaisiais, V. Blinkevičiūtė vadina nebrandžios politinės kultūros išraiška.

„Tai dar kartą parodo visišką politinę nebrandą. Negalima taip iš anksto klijuoti etikečių, reikšti kažkokį nepasitikėjimą. Jeigu nepagalvos taip, kaip jie nusprendė, tai reiškia, jau esi priešas. Tai yra tiesiog nepadoru. Nereikėtų taip daryti. Linkiu normalios politinės kultūros“, – atkirto socialdemokratų pirmininkė, kartu patikindama, kad jie išlieka opozicine partija.

Negalima taip iš anksto klijuoti etikečių, reikšti kažkokį nepasitikėjimą.

„Mes, socialdemokratai, esame tikrai opozicinė frakcija ir dirbsime kaip opozicinė frakcija. Bet mes tikrai nebuvome ir nebūsime ta populistinė partija, kuri specialiai nebalsuos dėl ko nors, nes ne mes tai pateikėme“, – tikino V. Blinkevičiūtė.

ELTA primena, kad opozicinė Socialdemokratų partijos frakcija nusprendė nesijungti prie opozicinių Lietuvos valstiečių ir žaliųjų (LŽVS) ir Darbo partijos (DP) frakcijų koalicijos. Tokį sprendimą priėmė ketvirtadienio vakarą posėdžiavusi partijos valdyba ir Seimo frakcija.

Reaguodamas į tokį sprendimą opozicijos lyderis S. Skvernelis išreiškė nusivylimą, kad LSDP pirmininkė prieš apsisprendžiant nesusitiko su juo, nepaisant dar anksčiau išsakyto siūlymo aptarti šį klausimą, kai tik V. Blinkevičiūtė pradės eiti vadovaujamas pareigas partijoje.

Naujosios vadovės įgaliojimai prasidėjo šeštadienį LSPD suvažiavime patvirtinus gegužės 3–9 dienomis vykusių partijos pirmininko rinkimų rezultatus.

S. Skvernelis yra teigęs, kad LSDP apie galimybes bendradarbiauti Seimo opozicijoje kalbėsis iškart po to, kai naujai išrinkta socialdemokratų pirmininkė V. Blinkevičiūtė pradės eiti pareigas.

„Nutarėme, kad iš karto po gegužės 29 d. mes ir susitiksime, kai ji bus tikroji pirmininkė. Kol kas ji yra išrinktoji (pirmininkė – ELTA)“, – LRT radijui tuomet sakė S. Skvernelis.

Mes tikrai nebuvome ir nebūsime ta populistinė partija, kuri specialiai nebalsuos dėl ko nors, nes ne mes tai pateikėme.

Tačiau LSDP pirmininkė V. Blinkevičiūtė tik prasidėjus jos įgaliojimams pareiškė, kad LVŽS yra viena iš politinių jėgų, su kuriomis socialdemokratai negali „flirtuoti“, kadangi pastarieji siekia juos sumenkinti.

„Privalome sustabdyti kairiųjų pažiūrų rinkėjų kvailinimą ir apgaudinėjimą, neva Lietuvoje yra daug kairiųjų partijų. Tiek dešinieji, tiek save kairiaisiais laikantys mus atakuoja ir atakuos. Mes privalome duoti atkirtį. Turime nesiblaškyti ir neflirtuoti su tais, kurie už mūsų nugarų rezga planus mus sumenkinti“, – partijos suvažiavime tuomet kalbėjo V. Blinkevičiūtė.

Paklausta, ar LVŽS yra viena iš politinių jėgų, norinčių pakenkti socialdemokratams, partijos pirmininkė patvirtino, kad kalbėjo ne tik apie „valstiečius“.

„Yra, bet ir ne tik“, – atsakinėdama į žurnalistų klausimus po LSDP suvažiavimo sakė V. Blinkevičiūtė.

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

O svernelis žino

Kas yra kultūra?

pilietė

Kokia pirmininkė, tokia ir partija. Sėdėdama EP parodė savo tikrą veidelį.

Šaunuolė Blinkevičiūtė

Skvernelis nepastumdys
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS