V. Čmilytė-Nielsen apie kritiką dėl pandemijos valdymo: mes neturėtume barstytis galvos pelenais | kl.lt

V. ČMILYTĖ-NIELSEN APIE KRITIKĄ DĖL PANDEMIJOS VALDYMO: MES NETURĖTUME BARSTYTIS GALVOS PELENAIS

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen nesutinka su kritikais, teigiančiais, kad dešiniųjų valdžia koronaviruso sukeltą krizę valdo itin blogai. Politikė pripažįsta, kad panašiai žvelgia ir į prezidento Gitano Nausėdos kartkartėmis pareiškiamas pastabas valdantiesiems dėl krizės valdymo. Pasak jos, Vyriausybę sukritikuoti nevengiantis prezidentas ne visada turi konkrečių pasiūlymų, ką reikėtų daryti kitaip.

„Manau, kad mes tikrai neturėtume barstytis galvos pelenais, kad situacija yra blogai valdoma. O tai, kad Lietuvos gyventojų sveikata nėra tokia gera kaip, tarkime, Skandinavijos šalių gyventojų, ir tas pats virusas kai kuriose amžiaus grupėse sukelia kur kas daugiau sunkios eigos atvejų, tai tikrai nėra šios Vyriausybės atsakomybė“, – LRT Radijui trečiadienį sakė Seimo pirmininkė.

Kartu V. Čmilytė-Nielsen įvertino ir G. Nausėdos kritines pastabas valdžiai dėl to, kaip ši sprendžia pandemijos sukeltą krizę.

Aš manau, kad dabartiniu laiku labai svarbu yra konstruktyvūs pasiūlymai.

„Aš manau, kad dabartiniu laiku labai svarbu yra konstruktyvūs pasiūlymai. Aš kartais pasigendu ne tik kritinių pastabų, kurios yra svarbios, bet ir labai konkrečių pasiūlymų, kaip reikėtų daryti, jog būtų geriau“, – sakė Seimo vadovė.

Politikės teigimu, vertinant Lietuvos situaciją Vidurio ir Rytų Europos valstybių kontekste, bent jau skiepijimo mastais šalis gali pasidžiaugti.

„Jei mes palygintume Lietuvos skiepijimo mastus su šalimis, kurios yra mūsų kaimynystėje – su Vidurio, Rytų Europos valstybėmis, – tai mūsų situacija yra viena iš geriausių. Mes esame lyderės pagal skiepijimo greitį tarp tų šalių, su kuriomis mes paprastai galėtume lygintis pagal mentalitetą. Žinoma, jei mes žvelgiame į Skandinavijos valstybes – tai ten kur kas geresnė situacija“, – teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

xxx

atrodo, kad barstyti pelenais jiems reikia ne tik galva

Aistis

Kur nusiprikti kalašnikovą? Ir kelias apkabas.

Visai

kaip tarybiniais laikais - reikalingi "partijos CK nurodymai" ką ir kaip reikia daryti, tai ir kreipkitės į savo partiją....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS