V. Čmilytė-Nielsen apie teismo nuosprendį politinės korupcijos byloje: tokio sprendimo ir tikėjausi | kl.lt

V. ČMILYTĖ-NIELSEN APIE TEISMO NUOSPRENDĮ POLITINĖS KORUPCIJOS BYLOJE: TOKIO SPRENDIMO IR TIKĖJAUSI

Vilniaus apygardos teismas antradienį išteisino kaltinamuosius „MG grupės“, anksčiau besivadinusios „MG Baltic“, politinės korupcijos byloje. Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia, kad būtent tokio teismo sprendimo ir tikėjosi.

Liberalų sąjūdžio vadovė V. Čmilytė-Nielsen teigia visuomet tikėjusi, kad partija su korupcijos istorija neturi nieko bendro.

„Tokio (teismo – BNS) sprendimo tikėjausi. Ne kartą esu sakiusi, kad kai priėmiau sprendimą kandidatuoti į partijos pirmininkes, tą dariau, nes tvirtai tikėjau, jog partija kaip organizacija yra su šia istorija nesusijusi ir nekalta“, – antradienį Seime sakė parlamento vadovė, komentuodama išteisinamąjį nuosprendį vadinamojoje koncerno „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje.

V. Čmilytė-Nielsen pripažino, kad byla padarė reputacinės žalos partijai.

„Žinoma, reputacinė žala partijai buvo padaryta, mes su ta reputacine žala gyvename daug metų, praėjome ne vienus rinkimus, ir esu labai dėkinga mūsų bendruomenei, visų pirma Liberalų sąjūdžio nariams, kurie sunkiausiu momentu nenusisuko, neišėjo, liko partijoje, tikėjo jos nekaltumu ir šiandien yra mūsų nariai“, – sakė politikė.

Nuosprendis „MG grupės“ politinės korupcijos byloje

P. Peleckio / BNS nuotr.

Anot jos, po 2016 metų gegužės, kai su pinigais buvo sulaikytas tuometinis Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis, visą laiką Liberalų sąjūdžio reputaciją temdė tam tikras šešėlis.

„(...) reikėjo šiek tiek laiko, kad mūsų partijos nariai jaustųsi drąsiau būdami Liberalų sąjūdžio nariais. Šiandien, matyt, ta diena, kurios mūsų bendruomenė laukė ilgą laiką. Manau, kad tai naujo etapo pradžia“, – teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Šiandien, matyt, ta diena, kurios mūsų bendruomenė laukė ilgą laiką. Manau, kad tai naujo etapo pradžia.

Kita vertus, ji pripažino nematanti E. Masiulio grįžtant į partiją.

„Manau, kad tai praeitas etapas“, – teigė partijos pirmininkė, paklausta, ar priimtų E. Masiulį į Liberalų sąjūdį, jei šis panorėtų grįžti.

V. Čmilytė-Nielsen Liberalų sąjūdžiui vadovauja nuo 2019 metų rugsėjo.

„Darbo partijos“ seniūnas: reputacinė žala partijai dėl korupcijos bylos – milžiniška

„MG grupės“ politinės korupcijos byla padarė milžinišką žalą joje figūravusioms ir išteisintoms politinėms jėgoms, taip pat ir „Darbo partijai“, sako jos frakcijos Seime seniūnas Viktoras Fiodorovas.

„Taip, reputacinė žala yra milžiniška, matyt, kažkokios galimybės dabar įrodyti kitaip bus pakankamai sudėtinga visuomenei, žiniasklaidoje, matyt, šiandien tuo ir pasibaigs, kad visiems paskelbė, kad išteisinti, o visi tie metai, kurie buvo praleisti ir visą laiką buvo primenama apie partiją, apie partijos kolegas, kad jie yra teisiami – tie metai tikrai liks“, – žurnalistams sakė V. Fiodorovas.

Jo nuomone, teismas patvirtino, kad įrodymai byloje buvo neįtikinami.

„Tokią nuojautą turėjome, kad viskas bus gerai. Tiek, kiek teko sekti pačios bylos eigą, skaityti, girdėti parodymus, akivaizdžiai matėsi, kad viskas yra pritempta. Tai šiandien ir įrodė pirmosios instancijos teismas“, – sakė V. Fiodorovas.

Politikas neabejojo, kad prokuratūra sprendimą skųs.

„Matyt, kad jis skųs, galvoju, kad skųs, o bet kokiu atveju gynybai partija yra pasiruošusi“, – sakė V. Fiodorovas.

Vilniaus apygardos teismas antradienį išteisino visus kaltinamuosius vienoje didžiausių ir garsiausių politinės korupcijos bylų.

Buvęs koncerno „MG Baltic“ (dabar – „MG grupė“) viceprezidentas Raimondas Kurlianskis kaltintas kyšių davimu politikams už koncernui naudingų sprendimų priėmimą.

Kyšius paėmę kaltinti buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis, buvęs Seimo narys liberalas Šarūnas Gustainis ir dabartinis parlamentaras Darbo partijos frakcijos narys Vytautas Gapšys. Eksparlamentaras liberalas Gintaras Steponavičius įtartas piktnaudžiavimu, nesant kyšininkavimo požymių.

Teisėsaugai įtariant, kad „MG grupė“, Liberalų sąjūdis ir Darbo partija gavo naudos iš jų atstovų galbūt neteisėtos veiklos, kaltinimai buvo pateikti ir šiems trims juridiniams asmenimis.

„MG grupė“ prašyta pripažinti kalta dėl papirkimų ir prekybos poveikiu, Liberalų sąjūdis ir Darbo partija – dėl kyšininkavimo ir prekybos poveikiu.

Gairės: MG grupė, MG Baltic
Rašyti komentarą
Komentarai (44)

Kaunietis

Ir kaip tokio "lygio" personos patenka į Seimą?

Anonimas

Ir jokio pavojaus nacionaliniam saugumui,nes politinės korupcijos iš viso pasaulio tik Lietuvoje nėra.Mockus su MG grupe tikri šventi avinėliai,niekada niekur ir niekuo nera kaltinami,Siaubūnas dabar Matijošaitis ,kai dabartinė valdžią davė komandą visiems skalikams pulti,nes jo it tik jo verslas visame pasaulyje nesugebėjo pagal skambutį uždaryti verslus Rusijoje ir tai jau milžiniška parama okupantams lyginat su dujomis,nafta Vokietijoje,Italijoje ir kitose ES šalyse.Jaunimėlis kaip komjaunuoliai irgi pajungti .

Antanas

Tikiuosi kitame seime nebus nei vieno liberalo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS