V. Kamblevičius: postų nesiekiame, bet jei siūlys – neatsisakysime | kl.lt

V. KAMBLEVIČIUS: POSTŲ NESIEKIAME, BET JEI SIŪLYS – NEATSISAKYSIME

Naujos įkurtos frakcijos „Lietuvos gerovei“ seniūnas Vytautas Kamblevičius sako, kad Tvarkos ir teisingumo lyderis Remigijus Žemaitaitis, subyrėjus „tvarkiečių“ frakcijai, turėtų trauktis iš užimamo Seimo vicepirmininko posto.

Naujos frakcijos steigimą pabrėžtinai lydėjęs kalbomis, kad į jokius postus nėra taikomasi, ketvirtadienį V. Kamblevičius teigė, kad galimybę užimti Seimo vicepirmininko kėdę frakcija svarstytų.

„Yra tokia patarlė – duoda imk“, – žurnalistams Seime sakė V. Kamblevičius. Politiko teigimu, kol kas derybos dėl galimybės frakcijai „Lietuvos gerovei“ užimti Seimo vicepirmininko postą nevyksta, tačiau, pabrėžė jis, tokia perspektyva būtų svarstoma.

„Derybų dėl to nebuvo, viską mes svarstysime“, – sakė ketvirtadienį darbą pradėjusios frakcijos seniūnas.

V. Kamblevičiaus teigimu, R. Žemaitaitis turėtų pats trauktis iš Seimo vicepirmininko pareigų, nes, tvirtino politikas, tą patį daryti jis ragino Seimo vadovą Viktorą Pranckietį.

„Po jo pareiškimų, kuriuos jis eskalavo apie gerbiamą Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį, tai akivaizdu, kad jam atėjo laikas... jis turi padaryti pats, ką deklaravo ir ką nurodinėjo Pranckiečiui“, – kalbėjo V. Kamblevičius.  

„Jis mokė visose laidose, kaip Pranckiečiui palikti Seimo pirmininko postą, jis sakė, kad (V. Pranckietis. – ELTA) nekompetentingas, kad netvirtas politikas, kad jis nėra komandos žmogus, kad jis turėjo pats išeiti, tai Remigijus po šio įvykio, kadangi yra aukšto sąmoningumo, jis pats išeis“, – sakė V. Kamblevičius.  

Po jo pareiškimų, kuriuos jis eskalavo apie gerbiamą Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį, tai akivaizdu, kad jam atėjo laikas... jis turi padaryti pats, ką deklaravo ir ką nurodinėjo Pranckiečiui.

Savo ruožtu R. Žemaitaitis teigia, kad iš posto trauktųsi tik tuo atveju, jei tą daryti įpareigotų valdančioji koalicija.

„Jeigu valdančiojoje koalicijoje bus sutarimas, kad reikia užleisti postą, aš tą pačią dieną tą padarysiu. Esu per jaunas žmogus, kad man reikėtų laikytis to posto. Trisdešimt septyneri metai, man dar viskas gyvenime priešaky. Tų postų irgi gyvenime dar bus ne vienas“, – kalbėjo R. Žemaitaitis, pridurdamas, kad pats šiuo metu pagrindo trauktis iš Seimo vicepirmininko pareigų nematantis.

„Nematau kol kas pagrindo, nes koalicinė sutartis pasirašyta su partija, yra aptartos visos pozicijos. Jeigu koalicijoje nuspręsime, kad vis dėlto reikia šito dalyko, tai ir padarysime. Tai spręs koalicija“, – apibendrino R. Žemaitaitis.

Graži simbiozė su prezidentu

V. Kamblevičius sako, kad naujo politinio darinio Seime pavadinimas nebuvo parinktas specialiai, siekiant asociacijos su prezidento Gitano Nausėdos gerovės valstybės vizija.

„Net nebuvo kalbos, kad kažkas asocijuojasi su prezidento mintimis. (…) Jei yra bendri tikslai, tai kas čia, nieko blogo, nes iš Prezidentūros tokie gražūs sklinda balsai, ir mes frakcijoje, tai sakyčiau, dar geriau – tokia simbiozė išeina“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė V. Kamblevičius.

Jei yra bendri tikslai, tai kas čia, nieko blogo, nes iš Prezidentūros tokie gražūs sklinda balsai, ir mes frakcijoje, tai sakyčiau, dar geriau – tokia simbiozė išeina.

Jo teigimu, siūlytų pavadinimų buvo labai daug, tačiau buvo nuspręsta pritarti frakcijos nario Rimo Andrikio pasiūlymui ir frakciją pavadinti „Lietuvos gerovei“.

„Buvo daug pavadinimų, gal kokių dešimt, kiekvienas pagalvojo apie vieną, du, bet mes nusprendėme, kad tai vienas iš geresnių. (...) Tų pavadinimų gali visokių būti, pasikeičia vienas žodis, pasikeičia ir pavadinimas“, – žurnalistams sakė V. Kamblevičius.

Parlamentaro teigimu, nei vienas frakcijos narys, išskyrus jį patį, nebuvo pareiškęs noro tapti frakcijos seniūnu.

„Niekas nenorėjo. Šiuo momentu seniūno darbas yra kaip tremtis, nes patys matote, kas čia darosi, niekas nenori atsakomybės“, – kalbėjo V. Kamblevičius.

M. Puidokas demonstruoja aukštą sąmoningumą

V. Kamblevičius sako, kad į frakciją jungtis atsisakęs buvęs „valstietis“ Mindaugas Puidokas demonstruoja aukštą sąmoningumo lygį. Jo teigimu, M. Puidokas supratęs, kad šioje frakcijoje jo nenori matyti „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis, jungtis į frakciją „Lietuvos gerovei“ atsisakė nenorėdamas tapti kliuviniu.

„Jis sužinojo iš žiniasklaidos, kad gerbiamas Ramūnas Karbauskis nenorėtų matyti, kad kažkas iš Mišrios frakcijos būtų mūsų frakcijoje. Jis pagalvojo, kad gali būti kliuvinys mūsų naujai frakcijai – tai jis ir sako, kad kol kas nedalyvaus“, – kalbėjo žurnalistams Seime V. Kamblevičius.

„Tai aukšto sąmoningumo elgesys“, – pridūrė jis. V. Kamblevičius tikino, kad naujosios frakcijos nariai neprašė asmeniškai M. Puidoko, kad šis atsisakytų jungtis į frakciją.

V. Kamblevičius sako nemanantis, kad tokiu būdu R. Karbauskis daro spaudimą naujai įsikūrusiai frakcijai.

„Jis mums nereguliuoja, pats Mindaugas sako, kad nenori būti kliuvinys“, – apibendrino jis.

Mišrioje Seimo narių grupėje likęs dirbti M. Puidokas teigia, kad nors kvietimą gavo, bet prie naujai kuriamos „Lietuvos gerovei“ frakcijos nesijungs. Politikas sako, kad tokiam sprendimui įtakos turėjo „valstiečių“ lyderio R. Karbauskio pasisakymai viešojoje erdvėje.

Ketvirtadienį Seime iš sugriuvusios frakcijos „Tvarka ir teisingumas (Suvereni Lietuva)“, „socialdarbiečių“ frakcijos ir Mišrios Seimo narių grupės pasitraukę politikai įregistravo naują frakciją, kuriai suteikė pavadinimą „Lietuvos gerovei“.

Naują frakciją sudaro 7 nariai: V. Kamblevičius, iš „socialdarbiečių“ pasitraukęs ekspremjeras Algirdas Butkevičius, „tvarkiečių“ frakcijai priklausę Juozas Imbrasas, Ona Valiukevičiūtė, Algimantas Dumbrava, Kęstutis Bartkevičius bei Mišriai Seimo narių grupei priklausęs Rimas Andrikis.

Kalbos apie naujos frakcijos kūrimą pasigirdo iškart po to, kai šios savaitės antradienį buvo pranešta apie Tvarkos ir teisingumo frakcijos suirimą. „Tvarkiečių“ frakciją palikęs V. Kamblevičius tvirtino, kad pagrindiniai jo ir kitų „tvarkiečių“ pasitraukimo motyvai yra Tvarkos ir teisingumo lyderio R. Žemaitaičio vienašališkumas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

is kur atsirado ,,tas kvailokas demagogas ??kazin ,,ar jau visus pletkus jis ccia ispyle ,,brrrr ,kas tarnauja musu valstybei?!!..kodel atmatos taip verziasi I vyriausybes"koridorius"+ prie pinigelius??

slykstu

matyti skaityti ir girdet siu /gerbiamu/ fruktu/ pasisakymus kur jauciamas berybis gobsumas ir biurokratinis nichilizmas......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS