V. Uspaskichas atsistatydina iš Darbo partijos pirmininko posto | kl.lt

V. USPASKICHAS ATSISTATYDINA IŠ DARBO PARTIJOS PIRMININKO POSTO

Europarlamentaras Viktoras Uspaskichas pranešė atsistatydinantis iš opozicinės Darbo partijos pirmininko pareigų.

„Pranešu, kad atsistatydinu iš Darbo partijos pirmininko posto ir tuo užbaigiu savo, kaip aktyvaus politiko gyvenimą. Darbo partija man, kaip politikui, yra didelis gyvenimo etapas, sentimentai nevienareikšmiški, nes tai buvo ir yra pirma mano politinė organizacija, kurios nariu aš tapau, o dar ir jos vadovu“, – partijos nariams išplatintame laiške sako V. Uspaskichas.

Jis sako pasitraukiantis, nes norintis „suteikti partijai naują impulsą, naujų idėjų, jaunatviškumą“.

„Nenumaldomai, anksčiau ar vėliau ateina ta diena, kai baigiasi vienas gyvenimo etapas, o tam, kad prasidėtų naujas – reikalingi nauji sprendimai. Aš ne tik tikiu, bet ir žinau – žmogus ateina į šį pasaulį mokytis, lavintis, keistis, o tam, kad sugebėtų tai įgyvendinti, jis turi judėti į priekį per naujas pamokas, išbandymus ir naujų idėjų skleidimą“, – sakoma V. Uspaskicho laiške.

Pranešu, kad atsistatydinu iš Darbo partijos pirmininko posto ir tuo užbaigiu savo, kaip aktyvaus politiko gyvenimą.

Jis tvirtino į politiką atėjęs vedamas idealizmo, turėjęs daug galimybių realizuotis politiniame gyvenime – už jas dėkoja ir atsiprašo, kad nesugebėjo tinkamai visų galimybių panaudoti.

„Žinoma, kai ką pavyko padaryti, kai ko ne. Buvo daug klaidų dėl patirties stokos, konjunktūrinių aplinkybių ir kitų priežasčių“, – sako V. Uspaskichas.

„Darbiečiai“ nustebę

Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Viktoras Fiodorovas antradienį BNS sakė, kad V. Uspaskicho sprendimas buvo netikėtas.

„Mažiau nei prieš metus esame perrinkę pirmininką dar vienai kadencijai, tad tas apsisprendimas buvo netikėtas“, – teigė jis.

Aišku, kažkada turėjo tai įvykti. Pirmininkas visą laiką kalbėdavo, kad turi ribas, kiek gali pirmininkauti partijai, jis nėra tas, kuris nori visą gyvenimą tai daryti.

„Aišku, kažkada turėjo tai įvykti. Pirmininkas visą laiką kalbėdavo, kad turi ribas, kiek gali pirmininkauti partijai, jis nėra tas, kuris nori visą gyvenimą tai daryti“, – sakė V. Fiodorovas.

Antradienį planuoja rinktis Darbo partijos prezidiumas, kad patvirtintų laikinąjį organizacijos vadovą. Juo greičiausiai taps vienas iš septynių vicepirmininkų.

Partijos suvažiavimas, per kurį būtų renkamas naujas lyderis, turi būti surengtas per porą mėnesių.

V. Fiodorovas pabrėžė, kad V. Uspaskichas lieka aktyviu partijos nariu, atstovaus partijai Europos Parlamente.

Darbo partijos įkūrėjas V. Uspaskichas su pertraukomis jai vadovavo nuo 2003-iųjų, pastarąjį kartą jis į pirmininko postą išrinktas 2018 metais ir perrinktas pernai lapkritį.

Opozicinė Darbo partija Seime turi devynių narių frakciją, partija turi apie 10 tūkst. narių.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Pastatė į savo vietą

kaliausę,pats vadovaus iš pogrindžio,niekadėjas.

sakė į savo vietą statys jurbarko išsigimėli

nes tas ūrodas atitinka darbo parcijos moraliai ir įsitikinimams, galės giniruoti ikonomika

Cha cha cha

Psichologė Jelena Šeršneva teigia, kad Vladimiras Putinas diktatoriumi ir žudiku tapo dėl dviejų vaikystėje patirtų traumų – šeimos pasikeitimo ir fizinės prievartos. ………....p. Šeršneva nieko nesako apie trečią (svarbiausią) Putino traumą – jam, dėl nepriežiūros patėvio šeimoje dar mažam, kiaulė nukando pimpaliuką. Naudotis protezu – gana nepatogu, todėl žmogus piktas ant viso pasaulio. Jam nesulaikomai progresuoja megalomanija (perdėtas savęs vertinimas) ir psichopatija.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS