„Valstiečių“ frakcijos seniūno vietą pretenduoja užimti T. Tomilinas? | kl.lt

„VALSTIEČIŲ“ FRAKCIJOS SENIŪNO VIETĄ PRETENDUOJA UŽIMTI T. TOMILINAS?

„Valstietis“ Tomas Tomilinas teigia esąs pamalonintas, kad jo pavardė yra minima tarp kandidatų užimti frakcijos seniūno vietą. Visgi, Seimo nario teigimu, jis dar negali patvirtinti, kad tikrai kels savo kandidatūrą.

„Aš visų pirma noriu padėkoti, man labai malonu, kad mano pavardė minima tarp galimų kandidatų. Aš tikrai tą diskusiją skatinu, nes frakcijos pirmininko rinkimai yra demokratinis procesas ir kiekvienas turi teisę pasiūlyti. Aš manau, kad esu aktyvus frakcijos narys ir man rūpi būtent bendras reikalas, todėl labai džiaugiuosi tokiu pasiūlymu ir tikrai visus variantus svarstysime. Aš tikrai dabar nepasakysiu, kaip bus, norėčiau, kad pasakytų dauguma“, –  LRT radijui trečiadienį sakė jis.

T. Tomilino teigimu, jis dar negali patvirtinti, kad tikrai kels savo kandidatūrą.

„Ar aš kelsiu savo kandidatūrą ar ne, tai yra dar ne šiandienos klausimas. Man atrodo, kad aš esu aktyvus Seimo narys, tikrai dalyvauju įstatymų kūryboje, (...), man tikrai labai reiktų peržiūrėti prioritetus, jei imčiausi tokio darbo“, – sakė jis.

Gali būti rengiamas ir slaptas balsavimas

Iš Seimo „valstiečių“ frakcijos seniūno pareigų trauktis ketinantis Ramūnas  Karbauskis teigia, kad asmuo į jo vietą bus paskelbtas atėjus laikui. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas, viešojoje erdvėje pasigirdus diskusijoms apie tai kas galėtų perimti frakcijos vadovo funkciją, neatmeta galimybės, kad bus surengtas ir slaptas balsavimas partijos struktūrose.

Frakcija tikrai neliks be vadovo ir tikrai nėra taip, kad aš frakciją valdžiau bizūno principu, kaip kažkas bandė aiškinti.

„Aš jį įvardinsiu, kai ateis laikas, savo siūlymą taip pat pateiksiu – tai mano teisė. Tai nėra tik frakcijos reikalas, bus šis sprendimas tvirtinamas partijos taryboje (...) Sprendimą priims dauguma balsuodama, galbūt ir slaptu balsavimu, kad nekiltų niekam abejonių“, – LRT radijui kalbėjo R. Karbauskis, tikindamas, kad pats frakcijos nevaldė su bizūnu, o ir ji pati tikrai neliks be vadovo.

„Frakcija tikrai neliks be vadovo ir tikrai nėra taip, kad aš frakciją valdžiau bizūno principu, kaip kažkas bandė aiškinti“, – teigė R. Karbauskis.

ELTA primena, kad po pastarąjį penktadienį vykusio „valstiečių“ partijos Tarybos posėdžio R. Karbauskis paskelbė, kad traukiasi ne tik iš Seimo „valstiečių“ frakcijos seniūno, bet ir Kultūros komiteto pirmininko pareigų. LVŽS pirmininkas taip pat informavo, kad partijos sąrašą vesti Seimo rinkimuose logiška būtų siūlyti premjerui Sauliui Skverneliui.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Tadas

Be Tomo sunku įsivaizduoti LVŽS, jis vienas šauniausių LVŽS vadovų. Sėkmės jam.

Tiesa

Pats tinkamiausias žmogus.

nuomone

Manau geras Karbauskio pasirinkimas.SEKMES JUSU KOMANDAI

SUSIJUSIOS NAUJIENOS