A. Veryga: su nerimu laukiu to momento, kada keisis Vyriausybė | kl.lt

A. VERYGA: SU NERIMU LAUKIU TO MOMENTO, KADA KEISIS VYRIAUSYBĖ

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga tvirtina su nerimu laukiantis momento, kuomet Ingridos Šimonytės vedamas Ministrų Kabinetas perims COVID-19 pandemijos kontrolę.

„Aš tikrai su nerimu laukiu to momento, kada keisis Vyriausybė. Tikrai bus informacijos duobė, vakuumas, bus patirties trūkumas. Jis yra natūralus. Tikrai nebandau pasakyti, kad žmonės, kurie pakeis, yra kuo nors kvailesni ar blogesni. Jie gali būti labai geri, profesionalūs... Bet į kiekvieną naują poziciją atėjus užtrunka laiko suprasti procesus, į juos įsigilinti. Tačiau laiko į juos gilintis tiesiog nebus. Visą darbą reikės daryti iš karto, jau kitą dieną“, – penktadienį surengtoje spaudos konferencijoje žurnalistams aiškino A. Veryga.

Pasak jo, nauja Vyriausybė ir konkrečiai jį pozicijoje pakeisiantis sveikatos apsaugos ministras neturės simbolinių 100 dienų įsivažiuoti į svarbiausius darbus.

„Sprendimai dėl infekcijos valdymo negalės sustoti nė valandai, ir niekas jokių 100 dienų, kaip būdavo įprasta, įsibėgėti šioje situacijoje neturės“, – teigė ministras.

Kartu A. Veryga neslėpė likęs įsižeidęs dėl to, kad dešiniųjų jėgų lyderiai, buriantys naują koaliciją, jo teigimu, atsisakė priimti siūlytą pagalbą pereinamuoju laikotarpiu.

Sprendimai dėl infekcijos valdymo negalės sustoti nė valandai, ir niekas jokių 100 dienų, kaip būdavo įprasta, įsibėgėti šioje situacijoje neturės.

„Dabartinė opozicija ir būsimoji pozicija panašu, kad niekaip nesugeba atsijungti nuo rinkiminių nuotaikų. Vis dar gyvena įsivaizdavime, kad jie turi kažkam oponuoti, ginčytis. Ką padarysi – tai tikrai neatneš naudos Lietuvai“, – teigė A. Veryga.

„Gaila, kad taip vyksta, bet aš daugiau per prievartą niekam į talką nebesisiūlysiu“, – akcentavo jis.

Panašią kritiką dėl esą konservatorių atsisakymo priimti patarimus dėl COVID-19 situacijos suvaldymo penktadienį išsakė ir premjeras Saulius Skvernelis. Ministras pirmininkas tikino, kad ir pats kvietė naujai išrinktas jėgas kalbėtis apie pandemiją.

„Rinkimus laimėjusios jėgos iš inercijos tebekritikuoja buvusius konkurentus. Tačiau gavusios kvietimą sėsti prie stalo ir išsamiai susipažinti su situacija – neria į šešėlį. Turbūt tai nauja tos stipresnės Lietuvos mada“, – feisbuke rašė premjeras.

Konservatoriai neigia, kad atsakė siūlytos pagalbos

Į šiuos Vyriausybės vadovo teiginius netruko atsakyti konservatoriai. Pasak jų, S. Skvernelio pareiškimas yra melas. Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) atstovų teigimu, jų frakcija Seime į uždarą posėdį kvietė ir A. Verygą. Tačiau pastarasis laiko dalyvauti neatrado.

„Tenka tik apgailestauti, kad dabartiniai valdantieji sako netiesą. Jokio kvietimo nesame sulaukę. Priešingai – patys kvietėme ministrą Aurelijų Verygą į uždarą frakcijos posėdį aptarti padėties. Ministras nerado laiko ateit, tad dabartinės jo premjero viešos kalbos yra tiesiog manipuliacija bei atsakomybės kratymasis. Šiuo metu pradėjome konsultacijas su ekspertais, kviečiame juos į talką bei į Seimą pasidalinti savo ekspertize. Jau kitą savaitę užleidome savo opozicinę darbotvarkę ir Seimo tribūną medikų ir ekspertų bendruomenei, kurie pateiks savo rekomendacijas ir pasiūlymus“, – sakė TS-LKD komunikacijos vadovė Vytautė Šmaižytė.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Ir

Ir kaip papuola dirpti vyriausybėi tokie asilai

psichui

psichozė

Kaunietis

Greičiau šį psichinį ligonį į psichiatrinę gydyti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS