VESK siūlo skelbti ekstremalią situaciją dėl padėties Baltarusijos pasienyje | kl.lt

VESK SIŪLO SKELBTI EKSTREMALIĄ SITUACIJĄ DĖL PADĖTIES BALTARUSIJOS PASIENYJE

Dėl migrantų srautų Baltarusijos pasienyje Vyriausybės ekstremalių situacijų komisija (VESK) siūlo skelbti ekstremalią situaciją.

Dėl to penktadienio vakarą skubiai šaukiamame posėdyje turėtų apsispręsti Vyriausybė.

Skelbti valstybės lygio ekstremaliąją situaciją pasiūlė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, kurios pareigūnai per praėjusią parą sulaikė 150 neteisėtų migrantų – tai yra beveik tris kartus daugiau nei ankstesni paros rekordai.

Ekstremalios situacijos paskelbimas leistų įtraukti į sienos kontrolę papildomas pajėgas, paprasčiau vykdyti viešųjų pirkimų procedūras bei įpareigoti savivaldybes skirti patalpas migrantų apgyvendinimui.

Iš viso šiemet į Lietuvą iš Baltarusijos bandė patekti 822 neteisėti migrantai – dešimt kartų daugiau nei per visus 2020-uosius.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Kaip mateme :pasieniyje su bialorusiais "stovi" "gailestingi" rusai[jurijus ,romanas ir kiti] ,Tie vyrai ne saugo pasieni ,o lyg gailestingos seseles rypuoja ==kokie nelaimingi tie invaziniai migrantai,,,,ir ka?? nagi --nieko. psilabina ir nurodo ,kur tie gaus aprupinima,,toje "turciu " valstybeje.. ...dar to nebuvo.

Burzuazinis nacionalistas

Dar nepaskelbe? Seniai laikas ivesti NATO kariuomene, jei musu susnos nesusitvarko su savo pasieniu!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS