Visagino rinkimuose pirmaujant E. Galaguzui, D. Štraupaitė žada rezultatus skųsti | kl.lt

VISAGINO RINKIMUOSE PIRMAUJANT E. GALAGUZUI, D. ŠTRAUPAITĖ ŽADA REZULTATUS SKŲSTI

Visagino mero rinkimus laimėjus dabartiniam merui Erlandui Galaguzui, po teismų sprendimų į kandidatus grąžinta jo konkurentė Dalia Štraupaitė žada skųsti rezultatus.

Anksčiau šią savaitę iš rinkimų pašalinta ir vėl į juos grąžinta politikė sako, jog oponentas laimėjo išankstinio balsavimo balsais, todėl sieks juos anuliuoti.

Visagine suskaičiavus balsus visose 16 apylinkių, „valstietis“ E. Galaguzas surinko 52,15 proc., o D. Štraupaitė – 46,24 procento.

D. Štraupaitės registracija kandidatuoti į meres buvo panaikinta Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) gavus patikslintą Panevėžio apygardos teismo nuosprendį. Teismas patikslino dėl piktnaudžiavimo tarnyba nuteistos „Laisvės ir teisingumo“ kandidatės nuosprendžio rezoliucinę dalį, kad ji negali būti skiriama mere.

Tačiau pirmadienį Lietuvos apeliacinis teismas pakeitė šį Panevėžio teismo sprendimą, palikdamas galioti anksčiau skirtą bausmę – draudimą dirbti tik skiriamose pareigose.

Dėl to VRK šiai kandidatei leido dalyvauti antrajame mero rinkimų ture.

Nors D. Štraupaitę į rinkimus spėta grąžinti dar prieš prasidedant išankstiniam balsavimui, ji teigia praradusi visą savaitę, kurią galėjo skirti agitacijai, be to, žmonės buvo suklaidinti.

„Manau, kad buvo supainioti žmonės – galvojo, kad manęs jau nėra“, – apie išankstinio balsavimo rezultatus BNS sakė politikė.

„(Teisme – BNS) bandysime anuliuoti pašto balsus“, – pridūrė ji, teigdama, kad dėl to jau tariasi su advokatu.

Manau, kad buvo supainioti žmonės – galvojo, kad manęs jau nėra.

Rinkimus laimėjęs E. Galaguzas BNS teigė, jog rinkimų kampanija jam buvo „tikrai nelengva“, ir abejojo, ar D. Štraupaitės istorija iš tiesų atnešė jam naudos.

„Daug tos paguodos, žmonės gailisi, gaili“, – apie tai, kuo susiklosčiusi situacija galėjo būti naudinga oponentei, svarstė perrinktas Visagino meras.

Jis teigė, kad „sudėtinga būtų vertinti“ D. Štraupaitės teiginius, esą ji pralaimėjo dėl išankstinio balsavimo.

„Noriu pasakyti viena: aš ėjau sąžiningai, garbingai“, – sakė politikas.

Pasak „valstiečių“ mero, po rinkimų Visagine politinė dauguma išliks ta pati: jo bendražygiai dirbs su socialdemokratais bei Lenkų rinkimų akcija–Krikščioniškų šeimų sąjunga.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga Visagine pelnė šešis mandatus, „Laisvė ir teisingumas“, liberalų ir konservatorių koalicija – po penkis, Lietuvos regionų partija – tris, o Lenkų rinkimų akcija, socialdemokratai ir Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ – po du.

Žemėlapis sukurtas Vyriausiosios rinkimų komisijos užsakymu.
Žemėlapis sukurtas Vyriausiosios rinkimų komisijos užsakymu.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Niekaip nesuprantu

ko čia ta žūlikė-nuteista už pinknaudžiavimą tarnyba einant merės pareigas dar purkštauja.......matomai paS JĄ TAS PATS SINDROMAS KAIP IR PAS VISUS ŽŪLIKUS, kai kurio bepaklaustum ar nuteisto ir sėdinčio ar šiaip nuteisto visi vienu balsu tvirtina, kad sėdi arba yra nuteistas už nieką.........

Lauris .R

Koke štraupaite ten štraupalas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS