Aktualu abiturientams: matematikos užduotims įvertinti – speciali komisija? | kl.lt

AKTUALU ABITURIENTAMS: MATEMATIKOS UŽDUOTIMS ĮVERTINTI – SPECIALI KOMISIJA?

Siekiant išvengti tarpinius patikrinimus lydėjusių nesėkmių, visas valstybinių brandos egzaminų užduotis peržiūrės papildomi recenzentai, sako Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM). Tuo metu dėl matematikos egzamino svarstoma suburti atskirą vertinimo komisiją, kuri išanalizuos patikrinimo užduotis dar iki pateikiant jas abiturientams.

„Visas valstybinių brandos egzaminų užduotis peržiūrės papildomi recenzentai. Taip pat svarstome sudaryti komisiją atskirai dėl matematikos brandos egzamino užduoties įvertinimo prieš pagrindinę sesiją, t.y. prieš jam dar įvykstant“, – Eltai siųstame atsakyme teigė ŠMSM.

„Šiais metais pirmą kartą šį egzaminą laikys daugiau mokinių, jis tampa privalomas stojant ne tik į valstybės finansuojamas, bet ir nefinansuojamas vietas aukštosiose mokyklose (išskyrus menų studijas)“, – pridūrė ministerija.

Pagal patvirtintą brandos egzaminų tvarkaraštį 2024 m. pagrindinė valstybinių brandos egzaminų sesija baigsis birželio 25 dieną. Pakartotinė brandos egzaminų sesija vyks nuo birželio 26 dienos iki liepos 12 dienos.

Brandos egzaminus šiemet ketina laikyti 27,7 tūkst. abiturientų.

Pastaraisiais metais matematikos egzaminų rezultatai kelia daug nerimo visuomenės ir politikų gretose. Pernai jo neišlaikė 15 proc. abiturientų, o 2022 m. egzamino neišlaikiusiųjų buvo rekordiškai daug – 35,4 proc. dvyliktokų.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, palyginusi 2015–2022 metų matematikos egzamino rezultatus, pastebėjo, kad mokinių rezultatų prastėjimas vyksta nuosekliai jau daugelį metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS