Apdovanoti iš misijos Afrikoje grįžę kariai | kl.lt

APDOVANOTI IŠ MISIJOS AFRIKOJE GRĮŽĘ KARIAI

Krašto apsaugos ministerijos medaliais „Už tarptautines operacijas“ ir ženklais už profesionalumą apdovanoti iš misijos Centrinės Afrikos Respublikoje (CAR) grįžę Lietuvos kariai. Mėnesio misijoje jie dalyvavo Prancūzijos prašymu.

Iš buvusios Prancūzijos kolonijos krovininiu lėktuvu „Spartan“ grįžo dešimt Lietuvos karių. Per misiją jie atliko daugiau nei 60 skrydžių iš oro uostų CAR, Čade, Nigeryje, Burkina Fase ir Malyje.

„Prisiminsiu užduočių sudėtingumą, nes namuose visai kitos užduotys būna ir kitokie skrydžiai“, – sako misijos dalyvis kapitonas Vaidas Sinica.

Lietuvos kariai teikė logistinę paramą Prancūzijos vadovaujamai operacijai „Sangaris“, kuria siekiama stabilizuoti padėtį CAR, ir koviniuose veiksmuose nedalyvavo.

„Užduotys, kurias vykdėme, yra žinomos – krovinių, karių, keleivių pervežimai, logistinės užduotys. Tai, kam ir skirtas šis lėktuvas. O susitvarkėm su viskuo puikiai, priskraidėme daug, sąjungininkų atliepimai geri“, – sako Karinių oro pajėgų štabo viršininkas, laikinasis Karinių oro pajėgų vadas Audronis Navickas.

Mandatą dalyvauti Prancūzijos operacijoje CAR suteikė Seimas. Iki 2015 metų pabaigos Lietuvos kariai ir civiliai vyks į tris NATO vadovaujamas operacijas (Afganistane, Kosove ir kovos su piratavimu operacijoje „Vandenyno skydas“), taip pat dalyvaus ES operacijoje ATALANTA.

GALERIJA

  • Apdovanoti iš misijos Afrikoje grįžę kariai
KAM nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS