Apžvalga: svarbiausi ketvirtadienio įvykiai Lietuvoje ir pasaulyje | kl.lt

APŽVALGA: SVARBIAUSI KETVIRTADIENIO ĮVYKIAI LIETUVOJE IR PASAULYJE

BNS pateikia svarbiausių ketvirtadienio naujienų Lietuvoje ir užsienyje apžvalgą:

Revakcinacija. Sveikatos apsaugos ministerija ruošiasi įteisinti revakcinaciją nuo koronaviruso visiems pilnamečiams gyventojams. Pagal ministro įsakymo projektą, visi vyresni nei 18 metų žmonės sustiprinančiąja doze galėtų skiepytis praėjus pusmečiui po baigto vakcinacijos kurso.

Atleidimas NVSPL. Dėl šiurkštaus darbo pareigų pažeidimo iš pareigų atleidžiamas Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos vadovas Danas Bakša. Ministerijos teigimu, vadovas neskaidriai panaudojo darbuotojų atlyginimams skirtas lėšas bei padarė kitus pažeidimus. D. Bakša žada sprendimą skųsti ir teigia, jog laboratorijos veikla vykdyta pagal teisės aktus.

Koronaviruso situacija. Lietuvoje nustatyti 2861 COVID-19 atvejis, mirė 28 žmonės, 2,1 tūkst. žmonių paskiepyti pirmąja doze. Ligoninėse šiuo metu gydomi 1511 COVID-19 pacientų.

Migrantų neįleidimas. Vidaus reikalų eurokomisarė Ylva Johansson pranešė šaukianti Europos Komisijos bei Lietuvos, Lenkijos ir Latvijos ambasadorių susitikimą aptarti neteisėtos migracijos krizę. Lietuvos pasieniečiai sulaukė kritikos, kad šalies gilumoje sulaikytus migrantus veža iki sienos su Baltarusija ir liepia ten grįžti. Pasieniečių vadas Rustamas Liubajevas sako, jog taip elgtis pasieniečiams leidžia galiojantys teisės aktai.

Lošimų pakeitimai. Seimas nusprendė, kad nuo 2022 metų liepos lošimų verslui reikės mokėti vienkartinį mokestį už licenciją, įmonių įstatinis kapitalas bus diferencijuotas, nuotolinių lošimų organizatoriai galės neturėti ir fizinio tinklo. Lošimų verslas kritikuoja nuostatą, kad leidimams reikės savivaldos leidimų.

Žudynės Norvegijoje. Norvegijoje lanku ir strėlėmis nušauti penki žmonės, dar du buvo sužeisti. Policija sulaikė įtariamąjį – 37-erių daną, kuris, pasak policijos, buvo atsivertęs į islamą ir žinomas policijai kaip potencialiai galintis radikalizuotis. Įvykį teisėsauga vertina kaip teroro aktą.

Neramumai Libane. Beirute per mitingą, kuriame reikalauta atleisti pagrindinį didžiulio sprogimo Libano sostinėje tyrėją, buvo nušauti šeši ir sužeista dar 30 žmonių.

Tour de France byla. Prancūzijoje prieš teismą stojo 31-erių moteris, kaltinama sukėlusi didžiulį dviratininkų susidūrimą pernykšėse Tour de France lenktynėse. Moteris teigė, kad jai gėda dėl savo poelgio, kai, išėjusi į trasą, ji sukėlė dešimtis dviratininkų sužeidusį susidūrimą.

Gaisras Taivane. Pietiniame Taivano Gaosiongo mieste daugiabučiame name naktį kilus gaisrui žuvo 46 žmonės, dar dešimtys buvo sužeisti.

Norvegijos vyriausybė. Norvegijos naujasis ministras pirmininkas Jonas Gahras Store pristatė savo kabinetą. Tarp jo narių yra du 2011 metų žudynių Utiojos saloje liudininkai,daugumą kabineto narių sudaro moterys.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS