Atvėrus sienas su Baltijos šalimis – kelionių bumas | kl.lt

ATVĖRUS SIENAS SU BALTIJOS ŠALIMIS – KELIONIŲ BUMAS

Sušvelnėjus karantino ribojimams ir atvėrus sienas su Baltijos šalimis, žmonės labai aktyviai naudojasi galimybe po jas keliauti, sako Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadas Rustamas Liubajevas.

„Labai aktyviai keliauja, aišku, srautai labai stipriai priklauso nuo savaitės dienos, tie srautai didėja savaitės pabaigoje. Mes pastebėjome augimą dvidešimt kartų asmenų ir transporto, kurie vyksta per Lietuvos ir Latvijos sieną. Tai yra intensyviausia kryptis šiuo metu, tai tikrai tų srautų nemažėja“, – LRT radijui ketvirtadienio rytą sakė R. Liubajevas.

Keliavimas tarp Baltijos šalių neribojamas nuo gegužės 15 dienos.

Nuo birželio 1-osios įsigalioja ir daugiau atlaisvinimų: bus galima atvykti iš tų šalių, kur sergamumas infekcija per pastarąsias dvi savaites neviršijo 25 atvejų 100 tūkst. gyventojų.

Atvykusiems iš tokių šalių nebus privaloma savęs izoliuoti dvi savaites. Šalių sąrašą skelbs Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga kiekvieną pirmadienį.

Į šį sąrašą šiuo metu galėtų pretenduoti Islandija, Slovėnija, Graikija, Kroatija, Kipras, Norvegija, Vengrija, Šveicarija, Čekija, Austrija.

Nors išvykti apribojimai netaikomi, pasieniečių vadas ragina pasidomėti, ar jų nėra šalyje, į kurią vykdoma.

„Vis dėlto siūlyčiau piliečiams, kurie planuoja savo keliones į užsienio valstybes, pasitikrinti, kokia situacija yra būtent savo kelionės tikslo valstybėje, kadangi vis dėlto labai daug Europos Sąjungos valstybių, pasaulio valstybių taiko nemažai apribojimų“, – ketvirtadienį sakė R. Liubajevas.

Siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą, Lietuvoje karantinas paskelbtas kovo 16 dieną. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS