Bažnyčios atveria duris sekmadieninėms mišioms | kl.lt

BAŽNYČIOS ATVERIA DURIS SEKMADIENINĖMS MIŠIOMS

Lietuvos katalikų bažnyčia po pusantro mėnesio pertraukos vėl atveria duris tikintiesiems dalyvauti sekmadieninėse pamaldose.

Lietuvoje kovo 16 dieną dėl koronaviruso plitimo įvedus karantiną, buvo sustabdytos visos viešos pamaldos. Nuo balandžio 27 dienos mišios su tikinčiaisiais buvo atnaujintos šiokiadieniais.

Bažnyčios atstovai sako, kad tikinčiųjų srautas bus ribojamas, jie privalo dėvėti kaukes, prie įėjimo į bažnyčias bus dezinfekcinės priemonės.

„Tikintieji įleidžiami į bažnyčią su veidą dengiančiomis kaukėmis, išlaikant saugų atstumą tarp pamaldų dalyvių, 10 kvadratinių metrų  vienam žmogui”, – BNS sakė Lietuvos Vyskupų Konferencijos atstovė spaudai Ieva Urbonaitė.

Jei susirinkę pamaldų dalyviai netilps bažnyčioje, tikintieji bus pakviesti klausyti mišių lauke, išlaikant dviejų metrų atstumą tarp žmonių. Komunija dalijama į rankas.

Tikintieji, priklausantys rizikos grupei ar turintys ligos simptomų, raginami nesilankyti bažnyčiose, o klausytis pamaldų nuotoliniu būdu.

Koronavirusas ypač pavojingas vyresniems nei 60 metų žmonėms ir sergantiems lėtinėmis ligomis.

Vyskupai teigia, kad rimtas pavojus savo ar kitų sveikatai pagal Bažnyčios mokymą yra pakankama priežastis, atleidžianti nuo dalyvavimo šv. Mišiose sekmadieniais ir įsakytų švenčių dienomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Marta

Juokas tik ima,kaip tos kaukės dėvimos-kiti tvarkingai,o kiti suodinom ir ant smakro,jei gerbi kitus,patinka ar ne,normaliai užsidėk švarią kaukę.

...

Su antsnukiais tik į mečetes melstis tinka eit.

...,meldziuosi NAMUOSE...,

misias SEKMADIENIAI klausausi per RADIJA...,tai MAN!! didelio SKIRTUMO ir NERA... TASKAS
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS