D. Jauniškis: stebime istoriškai aukštą Baltarusijos KGB aktyvumą | kl.lt

D. JAUNIŠKIS: STEBIME ISTORIŠKAI AUKŠTĄ BALTARUSIJOS KGB AKTYVUMĄ

Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovas Darius Jauniškis sako, kad šiuo metu pastebimas kaip niekad intensyvus Baltarusijos KGB veikimas.

„Mes matome suintensyvėjusį būtent Baltarusijos KGB veikimą, kuris iš tikrųjų yra pasiekęs istorines aukštumas, niekada jis toks nebuvo intensyvus“, – sekmadienį LRT radijui sakė D. Jauniškis.

Anot jo, tam tikrų klausimų saugumiečiams kelia kai kurie gausios Baltarusijos diasporos Lietuvoje nariai.

„Be to, nepamirškime, kad mūsuose yra ir labai didelė Baltarusijos diaspora, gyventojų, kurie atvažiuoja čionai ir, iš tikrųjų, kelia tam tikrų kontražvalgybinių klausimų“, – teigė D. Jauniškis.

Lietuvoje jaučiamas ir intensyvėjantis Rusijos propagandos skleidimas, sako VSD vadovas.

Nepamirškime, kad mūsuose yra ir labai didelė Baltarusijos diaspora, gyventojų, kurie atvažiuoja čionai ir, iš tikrųjų, kelia tam tikrų kontražvalgybinių klausimų.

„Aš manau, kad Rusija buvo pristabdžiusi šią veiklą, ko gero kai tik pradėjo karą Ukrainoje, nes tikėjosi labai lengvos pergalės ir ten užstrigo, bet dabar mes jaučiame tam tikrą suintensyvėjimą“, – sakė D. Jauniškis.

Pasak departamento vadovo, jis neturi informacijos apie tai, kad nedraugiškų šalių tarnybos bandytų verbuoti valstybės pareigūnus, tarnautojus ar politikus: „Tokios žvalgybinės informacijos aš dabar neturiu, jeigu ji būtų, tai, be jokios abejonės, būtų imtasi tam tikrų veiksmų. O jeigu bus bandoma prieiti, tai aš neabejoju, kad mes tikrai suseksime ir tą matysime“.

D. Jauniškis sako, kad pastaruoju metu Lietuvoje suintensyvėję melagingi pranešimai apie sprogmenis mokyklose ir kitur yra priešiškų jėgų informacinės atakos. 

„Visi šie grasinimai sprogdinti mokyklas ar tam tikras institucijas, ar grasinimai susprogdinti kokią hidroelektrinę, oro uostus galų gale – mes turime suprasti, kad mes jau esame įsisukę į visą šitą sūkurį. Tai yra informacinės operacijos, skiriamos tam, kad sujauktų mūsų protus, kad mes pradėtume pjautis tarpusavyje, kad mes gyventume tame netikrumo jausme visą laiką, visą laiką galvotume, kad yra labai blogai. Šitą mes, be jokio abejonės, matome ir konstatuojame“, – kalbėjo D. Jauniškis.

Spalį Lietuvoje itin suintensyvėjo ir tęsėsi melagingi pranešimai apie sprogmenis šalies mokyklose, kitose organizacijose, tarp jų – ir Ignalinos atominėje elektrinėje, tačiau nė vienas iš jų nepasitvirtino.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

Šitos

Cibulenkos metinės spaudos konferencijos - banalus "show": propagandos ir melo srautas, dauguma tezių - kremliaus vaduko aidai, atkartoja, kaip papūga; ir tos paruoštos banalios klapčiukų liaupsės, ditirambai... o jau prezidentinis leksikonas, - kaip patyrusio banditėlio...Ir pilamas purvas ant ES, UK, Lietuvos, grasinimai 3-ju pasauliniu…

Pagarba

Pagarba Baltarusijos prezidentui A. Lukašenkai už tai kad rūpinasi savo šalimi ir tauta. Baltarusija klesti ir klestės, viskas žmonių naudai!

O ko tykejais?

Nesiseka MAIN-DAUNA surengt Baltarusijoje?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS