Dėl I. Liepos pilietybės bus sprendžiama sausį | kl.lt

DĖL I. LIEPOS PILIETYBĖS BUS SPRENDŽIAMA SAUSĮ

Pilietybės komisijos posėdį dėl balerinos Ilzės Liepos Lietuvos Respublikos pilietybės panaikinimo planuojama šaukti sausio mėnesį. Tai Eltai patvirtino prezidento Gitano Nausėdos patarėjas Ridas Jasiulionis.

Rusijos balerinai I. Liepai Lietuvos pilietybė išimties tvarka suteikta 2000 m. balandžio 17 d. dekretu. Toks sprendimas priimtas dėl to, nes Maskvos Didžiojo teatro solistė daugiau kaip 10 metų šoko su Lietuvos baleto artistu Petru Skirmantu.

Tačiau klausimai dėl I. Liepos pilietybės kilo pasirodžius balerinos interviu, kuriame ji neslepia simpatijų V. Putinui, karą Ukrainoje vadina specialiąja operacija, atvirai niekina Vakarų pasaulį ir vertybes.

Lapkritį Migracijos departamentas kreipėsi į Vidaus reikalų ministeriją, siūlydamas prašyti šalies vadovo naikinti I. Liepos Lietuvos pilietybę.

Galutinius sprendimus dėl išimties tvarka suteiktos Lietuvos pilietybės priima prezidentas, atsižvelgdamas į Pilietybės komisijos išvadas.

ELTA primena, kad panašiu pagrindu rugsėjį buvo priimtas sprendimas panaikinti išimties tvarka ledo šokėjai Margaritai Drobiazko suteiktą Lietuvos Respublikos pilietybę. Tokį sprendimą prezidentas Gitanas Nausėda priėmė remdamasis Pilietybės reikalų komisijos rekomendacija.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Kaunas

Eik geriau pabuciuok skudura, bekiausi pries išsižiuodamas

klausimas

Ilzė liepa, labai lietuviškai skamba ir neturi Lietuvos pilietybę, kai kurie turintis pilietybę ne atrodo taip lietuviškai. visas reikalas su pilietybę yra politizuotas mėšlas, jokio tautinio ar socialinio identiteto.

skiep

is Ilgausko pilietybe ateme ta pacia minute,kai jis igijo USA pilietybe.O cia del kazkokios putinistes,kuri izeidineja Lietuva sprendzia puse metu.Kas vyksta???
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS