A. Dulkys: karantino reikalavimai galėtų būti peržiūrimi kas dvi savaites | kl.lt

A. DULKYS: KARANTINO REIKALAVIMAI GALĖTŲ BŪTI PERŽIŪRIMI KAS DVI SAVAITES

Pirmieji karantino atlaisvinimai galėtų būti teikiami kitos savaitės Vyriausybės posėdyje, juos siūlome peržiūrėti kas dvi savaites atsižvelgiant į sergamumą, sako sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

„Šią savaitę mes su kitais kolegomis, kitomis ministerijomis, detalizuosime tuos keturis scenarijus, ką galėtume keisti. Sutarėme, kad artimiausiame Vyriausybės ekstremaliųjų situacijų komisijos posėdyje artėjantį pirmadienį mes jau išdiskutuotume ir aptartume galutinį variantą, o tai reiškia, kad jau kitą trečiadienį Vyriausybės pasitarimo protokolu galėtume užsitvirtinti tuos scenarijus, o pačiame Vyriausybės posėdyje jau svarstyti ir  labai konkrečias priemones, kas galėtų būti atlaisvinama“, – po pirmadienį vykusio Vyriausybės ekstremaliųjų situacijų komisijos posėdžio žurnalistams sakė sveikatos apsaugos ministras.

„Tos priemonės būtų peržiūrimos kas dvi savaites ir būtent žiūrint į duomenis, skaičius, kuriuos mes matome“, – sakė jis.

Tos priemonės būtų peržiūrimos kas dvi savaites ir būtent žiūrint į duomenis, skaičius, kuriuos mes matome.

Pasak A. Dulkio, sprendžiant dėl karantino priemonių, būtų remiamasi Sveikatos ekspertų tarybos parengtu planu, kuriame pagal sergamumą apribojimai sugrupuoti į keturis scenarijus.

Detalizavus, ką būtų galima atlaisvinti kiekviename iš jų, būtų galima apibrėžti, kokiam sergamumui esant kokie atlaisvinimai galėtų būti įgyvendinami konkrečioje srityje, pavyzdžiui, prekybos, gyventojų kontakto ar kontaktinio mokymo.

Pagal ekspertų rekomendacijas, griežčiausi ribojimai reikalingi tuo atveju, kai sergamumas siekia 500 atvejų 100 tūkst. gyventojų. Šiuo metu sergamumas Lietuvoje siekia 527 atvejų 100 tūkst. gyventojų.

„Vadovausimės mūsų ekspertų tarybos rekomendacijomis ir, tarkime, kalbant apie tam tikrus atpalaidavimus ar tai būtų prekyboje, ar paslaugų sektoriuje, tai, tarkime, paslaugų sektoriuje mes matytume, kad tų atvejų turėtų būti jau mažiau kaip 150, galbūt tai galėtų būti kovo pradžia, jeigu pavyks su tais skaičiais“, – kalbėjo A. Dulkys.

Leisti veikti parduotuvėms, turinčioms įėjimą iš lauko, pasak jo, galima būti tada, kai sergamumas nebeviršys 200 atvejų 100 tūkst. gyventojų.

Šią savaitę, pasak A. Dulkio, sergamumo rodikliai dar yra pernelyg aukšti, todėl apie atlaisvinimus kalbėti kol kas anksti.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Jei ir toliau bus uzdarytos savivaldybes, tai tamstele 2 savaiciu neissedesi.

Stiprinkite dėmesį

valstybės sienos apsaugai - kontrabandininkams ir nelegalams, taip pat ir imigrantams

nebuk

PSO bandiugu parankiniu ir nusiimk kaukes nes jos tik dusina paklausk verygos /yrairasas/ nepaneigsi ka d esat su vis a partokratyne medicina prieplakos tuo paciu vykdot nusikaltyma tautos atzvilgiu su visa euroturgelio ireminta liberlaisvasutve?...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS