A. Dulkys pripažįsta, kad išmokos už skiepus efektą turėtų: neramina ilgalaikės pasekmės | kl.lt

A. DULKYS PRIPAŽĮSTA, KAD IŠMOKOS UŽ SKIEPUS EFEKTĄ TURĖTŲ: NERAMINA ILGALAIKĖS PASEKMĖS

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys sako, kad Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) senjorams siūlomos piniginės išmokos už skiepą nuo COVID-19 gali turėti teigiamą rezultatą. Tačiau, pažymi ministras, tikėtis, kad 75 metų ir vyresniems asmenims siūlomos išmokos išspręs vangų senjorų vakcinavimąsi – tikėtis nereikia.

„Dažniausiai pasiūlymo teikėjas įsivaizduoja, kad jo pasiūlymas yra tas, kuris yra esminis ir išspręs visas mūsų problemas. Tačiau gyvenimas parodė, kad mes kiek tik turėjome kokių nors dėl pagyvenusių žmonių patirčių, tai nė viena priemonė nesuveikė 100 procentų ir nebuvo pilnai efektyvi. Kai vasario viduryje buvo vakcinų ribotai, mes būtent šiai amžiaus grupei sudarėme prioritetinę galimybę skiepytis ir mes tikėjomės, kad jie pasiskiepys. Deja, bet tai nepavyko“, – LRT Radijui sakė A. Dulkys, pažymėdamas, kad jam nerimą kelią šio pasiūlymo galimos ilgalaikės pasekmės.

„Nenoriu tęsti visos sekos kas buvo dar daryta, bet lygiai taip pat ir su šiuo pasiūlymu – jis diskutuotinas. Aš neabejoju kad jis gali turėti efektą. O kokiu mastu – aš nežinau. Tačiau kiekvienas veiksmas po to turi atoveiksmį ir ilgalaikes pasekmes. Man didžiausias nerimas būtų kokias ilgalaikes pasekmes galėtų turėti toks pasiūlymas. Bet kad jis galėtų turėti tam tikrą efektą – tai aš neabejoju“, – teigė ministras ir neskubėjo vienareikšmiškai pasakyti, ar pats pritaria tokiai iniciatyvai. 

„Aš dalyvausiu diskusijoje ir mes išdiskutuosime visus elementus. Reikės Vyriausybei komandiškai priimti sutartą bendrą sprendimą“, – teigė A. Dulkys. 

SADM Seime projektą dėl vienkartinių išmokų mokėjimo įregistravo penktadienį. 100 eurų vienkartines išmokas siūloma mokėti 75-erių metų amžiaus ir vyresniems asmenims, kurie iki rugsėjo 1 d. nebuvo pasiskiepiję nė viena vakcinos nuo COVID-19 doze, ir iki šių metų pabaigos nusprendė vakcinuotis. Taip pat tokia išmoka būtų mokama ir tiems, kurie jau pasiskiepijo pilna skiepijimo schema ir iki 2022 m. balandžio mėnesio pasiskiepys trečiąja ar antrąja doze (priklausomai nuo pasirinktos vakcinos).

ELTA primena, kad „valstiečiai“ dar rugpjūčio viduryje pateikė siūlymą skirti vienkartines išmokas vyresnio amžiaus žmonėms, kurie pagal gydytojų rekomendacijas pasiskiepys nuo COVID-19. Pagal valstiečių įstatymo projektą, teisę į vienkartinę išmoką, kurios dydis – 100 eurų, 65 metų ir vyresni asmenys įgyja tuomet, jei jie po 2021 metų rugpjūčio 16 dienos pasiskiepija pagal visą vakcinacijos schemą viena iš Europos Sąjungoje registruotų vakcinų nuo COVID-19. Visgi sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys anksčiau skeptiškai įvertino šį siūlymą.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Sesuo.

Gerbiamas ministre, reikia prispausti šeimos gydytojus. Šiandien telefonu kabėjau su broliu kuriam virš 70 metų. Sakau ar pasiskiepijai ? Sako -ne. Paiskambinau prieš kelis mėnesius šeimos gydytojai .Ar galiu skiepytis. Ji atsakė ,palauk nesiskiepyk dar. Tai jau čiut ne pusmetis laukiu kol paskambins. Prižadėjo paskambinti ,nes jis prieš 10 metų operuotas nuo vėžio. Manau kur mažai skiepijasi ypač rajonuose,ten šeimos gydytojos Tai Skuodo rajono poliklinikai priklausantis ...

varyk

su visa saika pas svaba gausit po medali?......

4

Kaip su gripu, taip ir su COVID, teks skiepetys kasmet, bet tai turi būti be jokios prievolės, todėl kad mažas procentas serga tokiomis apsileideliu ligomis. O jeigu per prievartą skiepyje, tai tik už pinigus, 100 eurų + krematoriumas ir laidojimo paslaugos dykai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS