E. Šileris: rinkimai vyksta ramiai, nepradėta nė vieno ikiteisminio tyrimo | kl.lt

E. ŠILERIS: RINKIMAI VYKSTA RAMIAI, NEPRADĖTA NĖ VIENO IKITEISMINIO TYRIMO

Prezidento rinkimai ir du referendumai Lietuvoje vyksta ramiai, gauti keli pranešimai apie galimus pažeidimus, bet nepradėta nė vieno ikiteisminio tyrimo, sako generalinio policijos komisaro pavaduotojas.

„Šiam momentui turime devynis pranešimus apie galimus pažeidimus, tačiau nė dėl vieno nėra pradėtas ikiteisminis tyras. Daugiau (pranešimų – BNS) yra dėl plakatų sunaikinimo ar nuplėšimo, kada žmogus priklijuoja iš vakaro, o ryte praneša mums, kad jis nuplėštas“, – šeštadienį LRT radijui sakė Edvardas Šileris.

Anot jo, policija stebi ir internetinę erdvę dėl galimos agitacijos. Mat šeštadienio naktį įsigaliojo agitacijos draudimas.

„Galime konstatuoti, kad rinkimai kol kas vyksta tikrai ramiai“, – sakė E. Šileris.

Anot jo, rinkimų dieną, sekmadienį, policija dirbs sustiprintu režimu, nuolatinės parengties bus nuo 500 iki 600 policininkų.

„Esminis mūsų akcentas yra išorinė reklama ir bandymas daryti nusikaltimus, paveikti rinkėjų valią“, – teigė komisaro pavaduotojas.

Nuo pirmadienio iki penktadienio Lietuvoje vyko balsavimas iš anksto savivaldybėse, taip pat  specialiuose punktuose – ligoninėse, kalėjimuose ir pan. Šeštadienį dar balsuojama namuose.

Rinkimų apylinkėse balsuoti bus galima sekmadienį.

Lietuva renka naują prezidentą ir turi pareikšti valią dėl dviejų referendumų – dėl dvigubos pilietybės galimybių išplėtimo bei Seimo narių skaičiaus mažinimo nuo 141 iki 121.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS