Ekspertų taryba Vyriausybei siūlo karantino kol kas neatlaisvinti | kl.lt

EKSPERTŲ TARYBA VYRIAUSYBEI SIŪLO KARANTINO KOL KAS NEATLAISVINTI

Ekspertų taryba prie Vyriausybės siūlo kol kas neatlaisvinti karantino ribojimų, BNS trečiadienį sakė Ekspertų tarybos karantino grupės vadovė Ramunė Kalėdienė.

„Mes laikomės tos strategijos, kad vis tiek švelninant ribojimus negalime švelninti jų vos perėję iš blogiausio scenarijaus į mažiau blogą. Reikėtų palaukti, kad tas scenarijus įsitvirtintų“, – BNS sakė LSMU profesorė R. Kalėdienė.

„Taryba po didelių, tikrai intensyvių diskusijų, atsižvelgiant ir į kitų šalių patirtį, (...) šiomis dienomis dar neteikėme siūlymų ką nors atlaisvinti ir ateinančią savaitę. Siūlome palaukti „C scenarijaus“ žemutinės ribos“, – sakė ji.

Anksčiau ministrai skelbė planuojantys Vyriausybės posėdyje trečiadienį svarstyti, ar leisti veikti grožio centrams ir ne maisto prekių parduotuvėms su atskiru įėjimu iš lauko.

Pasak R. Kalėdienės, ekspertų vertinimu šie atlaisvinimai galėtų būti įgyvendinti tik esant žemiausiai „C“ scenarijaus ribai – 150 atvejų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų.

Šiuo metu šis rodiklis Lietuvoje siekia 414,9 atvejo.

„Kas savaitę įsipareigojome persvarstyti, peržiūrėti, ką galima padaryti“, – sakė R. Kalėdienė.

Nei Vyriausybės, nei Sveikatos apsaugos ministerijos atstovai BNS kol kas neatsakė, kokie siūlymai dėl karantino bus teikiami ir kaip bus atsižvelgiama į ekspertų siūlymus.

Rašyti komentarą
Komentarai (31)

as

tai kam ta valdzia jei viska sprendzia ekspertai

Kuo greičiau atlaisvinti karantiną

ir leisti žmonėms dirbt kad užsidirbtu duonos kasnį. Gera jiem brudam ten seime sedėt ir gaut po kelis tūkstančius eurų algos, o ant Lietuvos piliečių , jų rinkėjų, kurie juos išrinko, tai nusispjaut. Taip negali testis, be darbo žmonės neturi ir pajamų, o pavalgyt ir mokesčius mokėt tai reikia, o iš kur paimt tų euriukų kai jau nuo lapkričio 7 dienos karantinas, jau visi 3 mėnesiai. Ir dar brudam reikia ir ketvirto mėn, iki kovo. Ir dar bus ne gana, ir dar gali pratest.

ttt

man atrodo, kad tai didelis valdančiųjų susireikšminimas ir nemokėjimas realiai mąstyti. Klausimas , kaip valdžia elgsis jei planas C tęsis metus laiko mutuojant virusui, tai taip ir sėdėsime karantine?. daug būtų klausimų, bet nėra kam užduoti, nes valdžia begalvė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS