Grįžus iš organizuotų kelionių į Tunisą ir Portugalijos salas nereikės izoliuotis | kl.lt

GRĮŽUS IŠ ORGANIZUOTŲ KELIONIŲ Į TUNISĄ IR PORTUGALIJOS SALAS NEREIKĖS IZOLIUOTIS

Grįžus iš kelionių organizatorių surengtų grupinių kelionių į Tunisą ir Portugalijos Madeiros ir Azorų salas nereikės izoliuotis, pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM).

Pasak URM atstovės spaudai Rasos Jakilaitienės, tokia išimtis bus taikoma tik vykstant kelionių organizatorių užsakomaisiais tiesioginiais reisais.

„Toks keliavimo būdas į tuos regionus, kurie nepažeisti viruso. Į juos galima vykti tik kelionių organizatorių skrydžiais, tai netaikoma pavieniam turistavimui. (...) Jiems grįžus iš šitų vietovių izoliuotis nereikės“, – BNS sakė R. Jakilaitienė.

Ministerija pabrėžia,  kad kelionių organizatorius privalo užtikrinti Covid-19 gydymo ir grįžimo į Lietuvą išlaidų kompensavimo mechanizmą.

„Keliautojai turi būti atidūs, nes jei jie susirgs ar jiems reikės gydymo, jie turi atsižvelgti į tai, kad draudimo kompanijos turi savo politiką“, – teigė R. Jakilaitienė.

Nacionalinės turizmo verslo asociacijos prezidentė Žydrė Gavelienė teigia, kad atnaujintos rekomendacijos yra pirmasis žingsnis ir reikėtų tikėtis, kad saugių regionų tik daugės.

„Kelionių organizatoriai asociacijos vardu kreipėsi į SAM, kad būtų vertinami atskiri autonominiai regionai. (...) Tikimės, kad tai yra pirmas žingsnis, nuo ko pradedame ir ateityje bus daugiau tų saugių regionų. (...) Yra daugiau, galėtų būti Kanarų salos, yra tikrai daugiau tų regionų, kurie yra turistiniai, kurie yra saugūs ir kurių rodikliais tikrai galime pasitikėti“, – BNS sakė Ž. Gavelienė.

Turizmo atstovai dar rugpjūčio pradžioje prašė leisti organizuoti keliones į saugius autonominius Europos regionus. Tuomet į savo šalių Vyriausybes žadėjo kreiptis visos Baltijos valstybių turizmo sektoriaus asociacijos.

Ž. Gavelienė tuomet teigė, jog lietuviai keliauja per aplinkinius regionus, o ne per Lietuvos kelionių organizatorius, todėl pastarųjų konkurencinės sąlygos yra suvaržytos.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS