Gyventojai įvertino iš posto trauktis žadančio S. Skvernelio Vyriausybę | kl.lt

GYVENTOJAI ĮVERTINO IŠ POSTO TRAUKTIS ŽADANČIO S. SKVERNELIO VYRIAUSYBĘ

Premjerui Sauliui Skverneliui svarstant apleisti šiuo metu užimamą postą Ministrų kabinete dėl pralaimėtų prezidento rinkimų, balandžio pabaigoje atliktos apklausos rodo, kad pastarąjį mėnesį 7 proc. išaugo pasitikėjimas jo vadovaujama Vyriausybe.

Naujienų agentūros ELTA užsakymu rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ balandžio 12 - 26 dienomis (į šį laikotarpį nepatenka S. Skvernelio deklaracijos trauktis iš pareigų) atliktų apklausų duomenimis, Vyriausybe šiuo metu pasitiki 48 proc. gyventojų (kovo mėn. pasitikėjimas siekė 41 proc.). Atitinkamai per mėnesį sumažėjo žmonių, sakančių, kad šiuo Ministrų kabinetu nepasitiki. Balandį nepasitikėjimas Vyriausybe siekė 49 proc., tuo tarpu kovo mėnesį žmonių, nurodžiusių, kad šia institucija nepasitiki, buvo 56 proc.

Taip pat per pastarąjį mėnesį net 8 proc. pakilo gyventojų pasitikėjimas Lietuvos žiniasklaida. Lietuvos žiniasklaida šiuo metu pasitiki 66 proc. ir 30 proc. mano priešingai (kovo mėn. pasitikėjo 58 proc. ir 38 proc. nepasitikėjo.)

Per pastarąjį mėnesį 6 procentiniais punktais taip pat pagerėjo teismų (pasitiki 32 proc. ir nepasitiki 59 proc.) ir Specialiųjų tyrimų tarnybos vertinimai (63 proc. pasitiki ir 24 proc. nepasitiki), o 4 procentiniais punktais per šį laikotarpį ūgtelėjo gyventojų pasitikėjimas Prezidento institucija (atitinkamai 72 proc. ir 23 proc.), bažnyčia (71 proc. 19 proc.) ir „Sodra“ (62 proc. ir 31 proc.).

Apklausa parodė, kad Lietuvos gyventojai vis dar labiausiai pasitiki ugniagesiais - Priešgaisrine gelbėjimo tarnyba pasitiki 92 proc. ir tik 6 proc. nurodo priešingai. Toliau tarp institucijų, kuriomis gyventojai labiausiai pasitiki, rikiuojasi Lietuvos kariuomenė (pasitiki 74 proc. ir 19 proc. nepasitiki), Prezidento institucija, Bažnyčia, policija (atitinkamai 71 proc. ir 26 proc.), Valstybės sienos apsaugos tarnyba (70 proc. ir 22 proc.), Lietuvos žiniasklaida, Specialiųjų tyrimų tarnyba (63 proc.), Valstybės saugumo departamentas (62 proc. ir 24 proc.), Konstitucinis Teismas (62 proc.ir 30 proc.) ir „Sodra“.

Be šių 11 institucijų, kuriomis gyventojai labiausiai pasitiki (daugiau nei šeši iš dešimties), dar yra 4 institucijos, kuriomis daugiau pasitikima, nei nepasitikima. Tai savivaldybės (58 proc. ir 36 proc.), Lietuvos bankas (56 proc. ir 37 proc.), Valstybės kontrolė (52 proc. ir 36 proc.) ir profsąjungos (42 proc. ir 37 proc.)

Labiausiai šalies gyventojai nepasitiki Lietuvos Seimu (nepasitiki 69 proc. ir pasitiki 28 proc.), teismais (nepasitiki 59 proc., priešingai mano 32 proc.) ir komerciniais bankais (atitinkamai 54 proc. 40 proc.). Dar yra dvi institucijos, kuriomis gyventojai daugiau nepasitiki, nei pasitiki - tai Lietuvos Vyriausybė ir prokuratūra (nepasitiki 46 proc. pasitiki 42 proc.).

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Niekur jis nesitrauks

nes tik lovys yra jo tikslas. Nebent išpašolvonintų.

...

Didžiausia jūsų klaida - nesusodinti 'konservai'.

Mentas

prizadejo ,mato ,kad nerealus pazadai , i krumus mauna
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS