I. Šimonytė: reikia laimėti laiko skiepijimui | kl.lt

I. ŠIMONYTĖ: REIKIA LAIMĖTI LAIKO SKIEPIJIMUI

Vyriausybei pirmadienį pritarus, kad dalyje šalies savivaldybių judėjimo ribojimai būtų pratęsti iki balandžio mėnesio, premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad Lietuvoje plintant britiškajai COVID-19 viruso mutacijai, būtina laimėti kuo daugiau laiko gyventojų vakcinavimui.

„Jei kas nors užduotų klausimą, kam reikia laimėti to laiko, tai turbūt laiko reikia labiausiai laimėti vakcinavimui, nes kaip tik dabar skiepijame žmones, kurių rizika mirti ar sunkiai sirgti užsikrėtus COVID yra pati didžiausia“, – Vyriausybės posėdyje sakė premjerė.

I. Šimonytės teigimu, šiuo metu nemaža dalis Lietuvos senjorų jau yra paskiepyti arba turi antikūnų.

„Vakar dienos duomenimis, turime arti 40 proc. vyresnių nei 80 metų žmonių, kurie yra arba gavę bent vieną skiepą, arba yra persirgę ir jiems yra nustatyti antikūnai“, – sakė ji.

Informavo apie skiepijimo rekordą

Ministrė pirmininkė informavo, kad vakcinavimo procesas vyksta skandžiai, o penktadienį apskritai buvo pasiektas skiepijimo per dieną rekordas.

Penktadienį buvo vakcinuotas rekordinis skaičius žmonių – 17 tūkstančių.

„Penktadienį buvo vakcinuotas rekordinis skaičius žmonių – 17 tūkstančių. Jeigu tą tempą pavyks išlaikyti, manau, kad šis procesas vyks pakankamai sparčiai, turint kuo skiepyti. Besikeičiantys tiekimo duomenys nėra labai didelis gyvenimo palengvinimas, tačiau toks yra gyvenimo faktas ir prie jo reikia prisitaikyti“, – teigė premjerė.

Kartu I. Šimonytė posėdyje pažymėjo, kad švelninant kai kuriuos šalyje įvestus karantino apribojimus greitu metu turėtų pasirodyti ir pradinukų sugrįžimo į mokyklas projektas.

„Šią savaitę vėliau, kai švietimo ir sveikatos ministrai sudėlios normalų pasiūlymų tekstą, svarstysime dėl sąlygų, kuriomis pradinukai galėtų grįžti į kontaktinį ugdymą“, – teigė ji.

Epidemiologinė situacija nėra stabili

Vyriausybės duomenų analitikas Aistis Šimaitis, ministrams posėdyje pristatydamas naujausius pandemijos duomenis, pažymėjo, kad šiuo metu Lietuvoje, nors ir nėra indikacijų, kad užsikrėtimų COVID-19 sparčiai daugės, pati epidemiologinė situacija yra nestabili.

„Esame tokioje nestabilioje padėtyje, vyksta atvejų bangavimas: tai kylame, tai leidžiamės. Gerai, kad didelio atvejų sprogimo atvejų neįvyko, kaip kad buvo kai kuriose kitose valstybėse“, – teigė jis, pažymėdamas, kad Lietuvos regionuose skiriasi vadinamosios britiškosios COVID-19 atmainos paplitimas.

„Tą patvirtina ir sekoskaitos duomenys, kad kai kuriuose regionuose britiška mutacija yra gan stipriai paplitusi, o kai kuriuose yra tik pačios užuomazgos ar fiksuoti tik pirmieji atvejai“, – teigė duomenų analitikas.

Vyriausybė pirmadienį apsisprendė, kad judėjimo kontrolė iki kovo pabaigos lieka galioti 16-oje šalies savivaldybių, kuriose sergamumas COVID-19 yra didžiausias.

Judėjimo kontrolė ir toliau bus taikoma tarp tų savivaldybių, kuriose 14 dienų COVID-19 ligos sergamumo rodiklis 100 tūkst. gyventojų yra daugiau kaip 200 atvejų.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Chi

Vyriausybė pabrėžia, kad jau yra paskiepyti 80- mečiai. Manau, pirma skiepykite jaunimą, kuris visur laksto, važinėja ir platina užkratą. Senimas retas iš namų koją beiškelia, smertis jau ir taip į nugarą alsuoja, ko skubate juos kišti po neišbandyta vakcina. Nepergyvenkite, numirs ir taip..

pritariu LATVIJAI,

būtina s t a b d y t i vakcinaciją ir Lietuvoje su AstraZeneca

Klp

Laikas durnyne uždaryti internetą.Užkniso debilų komentarai...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS