I. Šimonytė: savivaldybės, kuriose situacija blogėja, turės pereiti prie testavimo mokyklose | kl.lt

I. ŠIMONYTĖ: SAVIVALDYBĖS, KURIOSE SITUACIJA BLOGĖJA, TURĖS PEREITI PRIE TESTAVIMO MOKYKLOSE

Savivaldybės, kuriose atvėrus pradinio ugdymo įstaigas pablogėjo epidemiologinė situacija, turės pereiti prie kaupinių testavimo jose, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

„Kalbant apie pradinukus – taip, deja yra savivaldybių, kuriose situacija nuo to sprendimo, kai buvo leista pradinio ugdymo mokykloms atsiverti be testavimo, nes situacija savivaldybėse buvo pakankamai palanki, yra pablogėjusi ir čia turbūt galėčiau paminėti Kauno miestą, bet taip pat ir kai kurias kitas savivaldybes“, – spaudos konferencijoje trečiadienį sakė I. Šimonytė.

Vyriausybė trečiadienį priėmė karantino nutarimo pakeitimus, kuriais šiek tiek išplėstas savivaldybių, kuriose leidžiamas ugdymas be testavimo sąrašas. Pasak I. Šimonytės, taip palikta laiko įstaigoms pereiti prie griežtesnės tvarkos.

„Šiandien Vyriausybės priimtas sprendimas yra toks, kad po atostogų, kadangi atostogos baigiasi greitai, šių savivaldybių mokyklos į ugdymą grįžta, tačiau savivaldybės turės savaitę-pusantros pereiti prie kaupinių testavimo, jeigu ten situacija nepagerėja ir veikti taip, kaip veikia Vilniaus mokyklos“, – sakė ji.

„Neatmesčiau, kad situacijos pablogėjimas tose savivaldybėse gali būti siejamas su ugdymo įstaigų atvėrimu“, – kalbėjo ministrė pirmininkė.

Ministrų kabinetas nusprendė, kad švelnesnes karantino režimo priemones galima įvesti savivaldybėse, kur dviejų savaičių naujų COVID-19 atvejų skaičius neviršija 300 atvejų, tenkančių 100 tūkst. gyventojų. Šiuo metu nustatyta riba yra 200 atvejų.

Kartu nustatyta, jog jei per dvi savaites atvejų skaičius savivaldybėje nesumažės iki 200, ji būtų išbraukta iš švelnesnių ribojimų sąrašo.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, tokių savivaldybių šiuo metu yra 13.

Šiek tiek atlaisvinus reikalavimus savivaldybėms, švelnesni reikalavimai iš viso gali būti taikomi 49 savivaldybėse, tarp jų – Alytaus, Kauno ir Klaipėdos miestuose bei rajonuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS