Įsteigta informacinė linija dėl atnaujinto Teritorijų planavimo įstatymo | kl.lt

ĮSTEIGTA INFORMACINĖ LINIJA DĖL ATNAUJINTO TERITORIJŲ PLANAVIMO ĮSTATYMO

Nuo šių metų įsigalioja naujos redakcijos teritorijų planavimo įstatymas. Aplinkos ministerija, siekdama išvengti galimų nepatogumų, įsteigė informacinį numerį, kuriame specialistai konsultuos apie pasikeitimus ir siūlys kaip spręsti problemas.

Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis sako, kad senasis Teritorijų planavimo įstatymas buvo beviltiškai pasenęs. Esą dabar jis atnaujintas ir nuo šiol gyventojams nebebus biurokratinių trukdžių statant gyvenamuosius namus.

Gyventojams ir verslininkams, norintiems statyti,pakaks parengti statybos projektą ir gauti statybos leidimą. O pareiga rengti užstatymo planus numatyta savivaldybėms. Kol savivaldybė neparengs  kompleksinio planavimo dokumentų, statybų leidimai bus išduodami pagal savivaldybės bendrąjį planą. Tokiu būdu sklypo plėtotojui  nereikės rengti ir finansuoti teritorijų planavimo darbus.

Taip pat bus galima lengviau pakeisti žemės naudojimo paskirtį, pertvarkyti sklypų ribas. Be to, vienam sklypui nereikės rengti detalaus plano – nuo šiol mažiausia planuojama teritorija bus kvartalas. Tai padės kompleksiškai tvarkyti teritorijas.

Visuomenė galės susipažinti ir stebėti teritorijų planavimą elektroninėje erdvėje. Dėl kylančių neaiškumų ir klausimų Aplinkos ministerijos specialistai konsultuos specialiu informaciniu telefonu 8-646-67920.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS