Kariuomenės vadas: NATO gynybos planuose numatyti didesni nei brigada pajėgumai | kl.lt

KARIUOMENĖS VADAS: NATO GYNYBOS PLANUOSE NUMATYTI DIDESNI NEI BRIGADA PAJĖGUMAI

Pernai patvirtintuose NATO regioniniuose gynybos planuose numatyti didesni nei brigada pajėgumai, sako Lietuvos kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys.

„Brigada yra labai svarbu, bet kalba eina apie didesnius pajėgumus nei brigada“, – LRT radijui ketvirtadienį sakė NATO karinio komiteto posėdyje dalyvaujantis V. Rupšys.

„Vokiečių brigada ir didesnės formuotės (numatyti planuose – BNS). Brigada yra vienas iš pajėgumų, kuris bus mūsų regione, bet taip pat numatomi ir didesni pajėgumai, ne tik sausumos, bet ir kitų komponentų – oro gynybos, oro pajėgų, jūrų pajėgų Baltijos jūroje.

Dabar mes turime planus, kurie aiškiai numato euroatlantinės erdvės gynybą, atgrasymą, numatytos aiškios erdvės su priskirtais pajėgumais.

Pernai liepą vykusio viršūnių susitikimo išvakarėse NATO patvirtino naujus regioninius gynybos planus, atspindinčius Aljanso strategijos pokyčius.

„Dabar mes turime planus, kurie aiškiai numato euroatlantinės erdvės gynybą, atgrasymą, numatytos aiškios erdvės su priskirtais pajėgumais. Mes dabar artėjame iki tokio etapo, kai kalbame, kaip užtikrinsime valdymą vadovavimą“, – kalbėjo kariuomenės vadas.

V. Rupšys pridūrė, kad „galime jaustis labai pasitikinčiai, jog tie planai bus laiku patvirtinti.“

Nauji regioniniai NATO gynybos planai apima ir Baltijos šalis, Lenkiją bei iš esmės numato gynybą nuo pirmųjų galimo konflikto dienų.

Anksčiau Aljanse laikytasi principo, jog Baltijos šalys pačios turėtų atlaikyti puolimą, kol sąjungininkai atvyktų į pagalbą. 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Tam skiedale

Klausyk tu buožgalvi neišnešiotas savo motinos aborto liekana pampersus pasikeisk nes matosi kad myžalai visai smegenis užspaudė todėl ir rašliavoji visokius nesamoningus žodžiu kratinius

Skiedale,tai jūs ,kacapai,

bučiuojate vampyrui Vovanui subinę apsilaižydami .Tokia jūsų,subinlaižių misija.Šikate komentaruose naiviai tikėdami kad darote mums įtaką.Ateis laikas ,būsit ištraukti už uodegų į dienos šviesą.

SKIEDALE

NATO dar gąsdina, kad "neleis" Rusijai didinti savo kariuomenės pajėgumus. Rusija atsakė tiesiai-šviesiai:"Pabučiuosite mums į šikną po nusišikimo jos dar nespėjus nušluostyti"....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS