Konfliktas tarp S. Čaplinsko ir A. Verygos nesibaigė: ULAC vadovas nutyli apie nedarbingumo pabaigą | kl.lt

KONFLIKTAS TARP S. ČAPLINSKO IR A. VERYGOS NESIBAIGĖ: ULAC VADOVAS NUTYLI APIE NEDARBINGUMO PABAIGĄ

Buvusio sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos sprendimu iš Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) vadovo pareigų atleidžiamas Saulius Čaplinskas nutyli paklaustas, kada galėtų baigtis jo nedarbingumas, kuris, ko gero, liko vienintele kliūtimi oficialiai jį pašalinti iš užimamo posto.

S. Čaplinskas pernelyg nesureikšmina ir to, kad A. Veryga, trečiadienį išvydęs jį dalyvaujantį Seimo Sveikatos reikalų komiteto posėdyje, kreipėsi į „Sodrą“, kad ši išsiaiškintų, ar nėra piktnaudžiaujama nedarbingumu, siekiant išvengti gręsiančio atleidimo.

„Aš į pono Verygos problemas reaguoti nesiruošiu. Čia yra pono Verygos problema, o aš pono Verygos problemų nematau reikalo komentuoti“, – Eltai trečiadienio vakarą sakė S. Čaplinskas, kuris nedarbingumą gavo dar 2020 m. lapkričio pradžioje.

Jis pernelyg nesureikšmino ir Sveikatos apsaugos ministerijoje (SAM) A. Verygą pakeitusio Arūno Dulkio šią savaitę deklaruotos pozicijos. Ministras antradienį LRT radijui teigė nematąs priežasčių, kodėl A. Verygos atleistas ULAC vadovas S. Čaplinskas galėtų tęsti darbą. Pasak jo, nepaisant viešų diskusijų, kurias sukėlė A. Verygos sprendimas, vargu ar yra teisinis pagrindas keisti ankstesnio ministro pasirašytą įsakymą.

Tokią Sveikatos apsaugos ministerijos poziciją S. Čaplinksas įvertino kaip inercišką, atsiradusią dėl to, kad sprendimus artikuliuoja dar prie A. Verygos vadovavimo veikęs SAM personalas. 

„SAM yra tos pačios senos girnos, tik keli nauji žmonės atėjo su ponu Dulkiu. O toliau Verygos paliktos tos pačios senos girnos – tie patys teisininkai. Taškas...“, – teigė jis.

Apskritai, S. Čaplinskas leido suprasti neįžvelgiąs susiklosčiusioje situacijoje didesnės problemos. Pasak jo, jam esant nedarbingume, ULAC neliko be vadovybės. 

„(ULAC – ELTA) turi vadovą, kuris vykdo šiuo metu pareigas. Kur yra problemos? Kai vadovas yra nedarbingume, kai vadovas yra atostogose, kai vadovas yra komandiruotėje – yra kas jį pavaduoja“, – aiškino S. Čaplinskas.

Galiausiai atleidžiamas ULAC vadovas nebuvo linkęs atsakyti, kiek dar galėtų trukti jo nedarbingumas.

„Kai baigsis, tada ir pranešiu“, – sakė S. Čaplinksas, o pasiteiravus, kokia apskritai yra jo sveikatos būklė, tvirtino, kad tokie duomenys yra privatus reikalas.

„Ačiū, kad rūpinatės, bet sveikata yra privatus dalykas“, – teigė paskutinėmis A. Verygos ministravimo dienomis iš ULAC vadovo pareigų atleistas S. Čaplinskas.

A. Veryga teigia trečiadienį oficialiai kreipęsis į „Sodrą“ prašydamas įvertinti, ar sergantis ULAC vadovas gali nuolat dalyvauti posėdžiuose, dalinti interviu ir ar nedarbingumu nėra piktnaudžiaujama, siekiant išvengti gręsiančio atleidimo.

ELTA primena, kad buvęs sveikatos apsaugos ministras A. Veryga, baigdamas savo kadenciją, nusprendė atleisti S. Čaplinską iš Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro vadovo pareigų.

Anot tuometinio ministro, toks sprendimas buvo priimtas dėl ne vieno darbo drausmės pažeidimo ir pareigų nevykdymo.

Tačiau S. Čaplinskas paskutiniuose parlamento rinkimuose kandidatavęs į Seimą socialdemokratų partijos sąraše tokį sprendimą vertino kaip politinį susidorojimą. A. Verygai dar einant ministro pareigas, S. Čaplinkskas formaliai nebuvo atleistas dėl turėto nedarbingumo. Tačiau A. Veryga tuomet tikino, kad dėl jau pasirašyto įsakymo pirma S. Čaplinsko darbo diena po nedarbingumo bus ir paskutinė darbo ULAC diena.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Kostas

per tiek laiko ir amputuotas pirstas ataugtu ot serga prapiesarius dddd

Visko matęs

Nepažįsto to profesoriaus, bet apie šį specialistą nuomonę susidariau, kai, dar sėdėdamas vadovo kėdėje, per TV Pamprickaitės vedamą forumą nesugebėjo tinkamai apsauginiu skydeliu naudotis.

Kaunietė

Tai tikras korupcijos atvejas,kai tik pajudinama kėdė ,tuoj nedarbingumas,įdomu koks gydytojas Čeplinskui išdavė n.l ir kokia jo diagnozė,keista ,tv ekrane ištisai Čeplinskas ,radio laidose Čeplinskas,tai kokia jo liga,jei jau nedarbingas tai nedarbingas,ir kaip drąsiai ir nebaudžiami gydytojai dalina prisidirbusiems nedarbingumo lapelius ir dar taip ilgai,ne jau išrinktiesiems toks pavyzdys nerūpi ,ar galima užmerkti akis prieš tokią savivalę,Čeplinskas jau su žurnaliste apsikakojo ant visos Lietuvos,tikras chamas pasirodė
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS