Lietuvoje vyks Europos pinigų viktorinos Lietuvos nacionalinis finalas | kl.lt

LIETUVOJE VYKS EUROPOS PINIGŲ VIKTORINOS LIETUVOS NACIONALINIS FINALAS

Daugiau kaip 2000 mokinių iš pusšimčio Lietuvos miestų ir rajonų antradienį Europos pinigų viktorinos Lietuvos nacionalinis finale.

Nacionalinio finalo dalyviai, 13–15 metų moksleiviai, turi atsakyti į 15-a klausimų. Laimės greičiausiai pateikusieji kuo daugiau teisingų atsakymų, pranešė Lietuvos bankų asociacija.

Finalo dalyviai turės atsakyti į klausimus apie asmeninius finansus ir jų planavimą, skolinimąsi, finansinį sukčiavimą ir pan.

Viktorina vyks nuotoliniu būdu – klausimai dalyviams pateikiami tiesioginės „YouTube“ transliacijos metu, o atsakymams pateikti pasitelkta mokymosi platforma „Kahoot!“, automatiškai skaičiuojanti rezultatus ir leidžianti iškart po testo sužinoti, kam sekėsi geriausiai.

Nacionaliniame finale pirmą vietą užėmusi komanda atstovaus Lietuvai didžiajame Europos finaliniame ture, kuris vyks Briuselyje. 

Pernai europiniame konkurse dalyvavo daugiau kaip 100 tūkst. mokinių iš 28 šalių – dukart daugiau negu užpernai. Lietuvos finale iš viso dalyvavo apie 1000 moksleivių iš 60 šalies mokyklų.

Tarptautinė viktorina vyksta dalyvių šalių valstybinėmis kalbomis. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS