Lietuvos kariuomenės vadas: pradinis Rusijos planas Ukrainoje – žlugęs | kl.lt

LIETUVOS KARIUOMENĖS VADAS: PRADINIS RUSIJOS PLANAS UKRAINOJE – ŽLUGĘS

Pradinis Rusijos planas Ukrainoje yra žlugęs, o Ukrainos pajėgos yra labai gerai sutelktos, sako Lietuvos kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys.

„Tikrai Rusija nepasiekė savo pradinių užsibrėžtų tikslų, tai yra, neįvyko greitas puolimas su tikslu užvaldyti pagrindines teritorijas“, – žurnalistams pirmadienį sakė generolas leitenantas.

„Šiai dienai jie turėjo jau tikrai, pagal jų planus, turėjo būti ties Dniepro upe ir įsitvirtinę, o jie vis dar nėra išėjo iš to pirmojo etapo, izoliuojant pagrindinius miestus – Chrkovą, Kijevą, Mariupolį, ir neįsitvirtina jie ir prie Odesos“, – teigė jis.

Pasak kariuomenės vado, Rusijos pradinis planas praktiškai „yra žlugęs“, šiuo metu vyksta pergrupavimas ir, greičiausiai, planų peržiūrėjimas.

Šiuo metu Ukrainos pajėgos yra labai gerai sutelktos

V. Rupšys, vertindamas esamą situaciją Ukrainoje, tvirtina matąs gerai sutelktas ir pasiruošusias ukrainiečių karines pajėgas.

„Manau, kad šiuo metu Ukrainos pajėgos yra labai gerai sutelktos, užsipildžiusios personalu ir gavusios kaip paramą labai vertingos ir geros karinės technikos ir ginkluotės“, – pirmadienį žurnalistams po susitikimo su prezidentu sakė V. Rupšys.

Tuo tarpu agresorė Rusija, pažymi jis, panašu taip ir neįgyvendino užsibrėžtų tikslų ir jų pradinį planą Ukrainoje galima vadinti žlugusiu.

„Dabar kas matosi, tai matosi jų (Rusijos – ELTA) pajėgų pergrupavimas, pritraukimas logistinių kovinių atsargų. Taip pat, matyt, jie peržiūri ir savo puolimo planus. O koks bus jų kitas žingsnis, tai galima tik spėti ir numanyti“, – pridūrė jis.

Invaziją į Ukrainą Rusija pradėjo vasario 24 dieną.

Gairės: Valdemaras Rupšys, kariuomenės vadas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS