Po Abramovičių istorijos: kiek Lietuvos piliečių turi ryšių su ES sankcionuotais asmenimis? | kl.lt

PO ABRAMOVIČIŲ ISTORIJOS: KIEK LIETUVOS PILIEČIŲ TURI RYŠIŲ SU ES SANKCIONUOTAIS ASMENIMIS?

Migracijos departamentas nenustatė su Europos Sąjungos (ES) sankcionuotais asmenimis giminystės ryšiais susijusių Lietuvos piliečių, praneša Vidaus reikalų ministerija (VRM). Tokį patikrinimą departamentui pavesta atlikti po to, kai paaiškėjo, jog du ES sankcijų sąrašuose esančio Rusijos milijardieriaus Romano Abramovičiaus vaikai turi išimties tvarka suteiktus lietuviškus pasus.

„Migracijos departamento duomenimis, nė vienas iš sankcijų sąraše esančių asmenų neturi LR pilietybės. Nė vieno iš sankcijų sąraše esančių asmenų sutuoktinis ar vaikai šiuo metu taip pat neturi LR pilietybės“, – teigiama Vidaus reikalų ministerijos (VRM) Eltai perduotame komentare.

Nurodoma, jog remiantis Gyventojų registro duomenimis, iš viso patikrintas 3571 ES sankcijų sąraše esantis asmuo.

Visgi šių metų pradžioje Migracijos departamentas, išankstiniais duomenimis, skelbė nustatęs kelias dešimtis Lietuvos piliečių, susijusių su ES sankcijų sąrašuose esančiais asmenimis.

„Buvo rasta pretendentų, kuriuos reikėjo patikrinti. Bet atlikus pakartotinį dokumentų tyrimą ir peržiūrėjus popierines bylas paaiškėjo, kad tai piliečiai, niekaip nesusiję su sankcijų sąraše esančiais asmenimis“, – sausio pradžioje pristatytą išankstinį vertinimą komentavo Migracijos departamento vadovė Evelina Gudzinskaitė.

ELTA primena, kad gruodžio pradžioje tiriamosios žurnalistikos centras „Siena“ paskelbė, jog ES sankcijų sąrašuose esančio Rusijos milijardieriaus Romano Abramovičiaus sūnus Arkadijus ir dukra Anna yra įgiję Lietuvos pilietybes.

Reaguodama į tyrimą, VRM paskelbė, jog imsis įstatyminių pakeitimų, jog lietuviškas pasas nebūtų išnaudojamas kaip priemonė apeiti sankcijas. Vidaus reikalų ministrė A. Bilotaitė tąkart sakė, kad jau yra parengti atitinkami Pilietybės įstatymo pakeitimai, numatantys tokius saugiklius.

Ministrė taip pat sudarė komisiją, kuri vertina Lietuvos pilietybės atkūrimo aplinkybes Rusijos oligarcho artimiesiems 2011–2013 metais.

Sausio pradžioje „Siena“ taip pat paskelbė, jog Arkadijui Abramovičiui Lietuvos pasas išduotas pernai rudenį – pusantrų metų po to, kai jo tėvas buvo įtrauktas į ES sankcijų sąrašą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Nieko nebus.

Čia keli dalykai. 1 jau daug metu išmanūs žideiros Lietuvoje. 2 nelegalus nelegalu biznis. 3 senos senių ar jaunu korumpuotu leftistu pažintys irgi nešančios jiem visapuse nauda. O dabar ir partijos žiūri tik kaip gaut daugiau pinigu. Visa kita aniems dzin. Ne be reikalo konserVatnykai jausdami kad rinkimuos pareina batai karštligiškai ieško kur sukišt saviškius. Sukišt i tokias šiltas ir geras vietas Todėl nieks nieko nejudins

Tautos balsas

Uz Lietuvos pilietybes suteikimo protegavima, daugybes leidimu gyventi Lietuvoje isdavima ir kitu nuolaidu cia atsibasciusiems teroristams, migracijos departamento juodaakiai turetu buti gerai patikrinti. Tokie palankus sprendimai svetimsaliu atzvilgiu kelia dideli itarima.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS