Ministras A. Anušauskas: kariuomenės parama pasieniečiams didės | kl.lt

MINISTRAS A. ANUŠAUSKAS: KARIUOMENĖS PARAMA PASIENIEČIAMS DIDĖS

Kariuomenės teikiama parama pasieniečiams valdant migrantų krizę didės, sako krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

„Pabaigus visus derinimus per kelias dienas, kiekvieną savaitę tos galimybės teikti paramą sienos apsaugos tarnybai bus ženkliai didesnės“, – LRT radijui antradienį sakė ministras.

Jis akcentavo, jog kariai pasienyje atlieka pagalbos pasieniečiams funkciją, todėl tam nėra naudojama karinė technika, o patys kariai patruliuoja su Valstybės sienos tarnybos (VSAT) pareigūnais, kurie pažįsta pasienio ruožą, taip siekiant išvengti incidentų.

Mes skirsime daugiau techninių pačių įvairiausių priemonių sienai stebėti, laiku informuoti apie galimus pažeidimus, todėl tie pajėgumai bus dar gerokai didesni negu dabar skirti.

„Tikrai nesinorėtų, kad jie pažeistų sieną, patektų į Baltarusiją, galėtų būti sulaikyti, ir taip toliau. Mums to tikrai nereikia. Dėl to juos lydi patyrę pareigūnai, vykdo patruliavimo užduotis. Mes skirsime daugiau techninių pačių įvairiausių priemonių sienai stebėti, laiku informuoti apie galimus pažeidimus, todėl tie pajėgumai bus dar gerokai didesni negu dabar skirti“, – kalbėjo A. Anušauskas.

Pasak jo, kariuomenė nuo pat krizės pradžios operatyviai reagavo į pateiktus pagalbos prašymus, bet atkreipė dėmesį ir į tai, jog VSAT turi pasiruošti priimti paramą: reikia didinti pasieniečių, dirbsiančių su kariais, skaičių, turėti vietas ginklams saugoti, ilsėtis, turėti galimybę didesnį žmonių skaičių transportuoti į darbo vietas.

„Mes matome didžiulį poreikį papildomoms transporto priemonėms. Ši parama taip pat bus suteikta“, – sakė ministras.

VSAT duomenimis, šiemet pasienyje su Baltarusija iki vidurnakčio sulaikyta 1716 neteisėtų migrantų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Bl

ne žadėt reikia o eit ir daryt. Amžinai stena stena kol ką doro padaro. Baisu pagalvot kas būtų jeigu ateitų karas.Irgi sakytų kad va tuoj reaguosim kareivių ginančių šalį skaičius didės?

...

anekdotas vaikai darzelyje klausia anuso vaiko kas tavo tetis atsako tai mano senelis

Jonas

Anušauskai aš tau jokių pareigybių neskirčiau,nes tavimi tikėti negalima,manau turi negalią.Jeigu vyras prasideda su sau i anūkes tinkamčią, ar galima juo tikėti ,manau ne.Geda tuojau bus tavo žmonai stovėti šalia ,nes vaizdelis ne koks. O vaikui bus gėda pasakyti ,kad jo tėvas jis yra.Gyvenimas parodys.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS